НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашен ароматизатор за пране: Ароматът ще продължи седмици

Домашен ароматизатор за пране: Ароматът ще продължи седмици

0
Домашен ароматизатор за пране, кпйто премахва миризмите

Ако искате прането ви да мирише добре всеки път, но не искате да харчите ненужни пари за закупени от магазина продукти, имаме идеалното решение за вас. Можете да направите свой собствен домашен ароматизатор за пране, който ще премахне лошите миризми и ще придаде на прането ви желания аромат.

Една супена лъжица от този прах ще съживи прането ви и ще го накара да ухае страхотно.

Всичко, от което се нуждаете, за да ухае приятно прането ви е:

  • сода за хляб
  • готварска сол
  • етерично масло от любимия ви аромат

Вземете чиста и суха голяма купа. Първо добавете 1,5 чаши едра сол и след това – половин чаша сода за хляб. Добавете 30 или 40 капки от любимото си етерично масло.
Можете да използвате повече или по-малко етерично масло в зависимост от това колко силно искате да ухаят дрехите ви. Обикновено е най-добре да започнете с по-малко количество, тъй като ароматът може да е твърде силен за някои хора.

Смесете всичките 3 съставки (само не добавяйте вода). Ще се образува доста груб, многоцветен прах. Прехвърлете в съд с капак.

Поставете мръсните дрехи в пералнята, както обикновено. Добавете подготвения препарат, праха или капсулите, които използвате. След това, добавете 2 супени лъжици прах за пране директно в барабана. Включете пералнята в избрания режим. И това е!

Ще видите колко приятно ухае прането.

Приготвената от вас пудра е много ефективна за премахване на неприятните миризми от дрехите (включително миризмите на пот).

Содата за хляб може да помогне за премахване на неприятните миризми от дрехите, които остават дори след многократно пране. Докато обикновените купени от магазина ароматизирани течности само маскират другите миризми, содата за хляб всъщност ги премахва, като неутрализира киселините, които ги причиняват.

От друга страна, солта е добър препарат за премахване на петна и помага да запазите цветовете живи. Противно на това, което много хора вярват, солта не цапа дрехите, не поврежда тъканите и не променя цветовете.

Този домашен ароматизатор за пране ще освежи прането ви за дълго време.