НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашна смес, която намалява възпалението, инфекциите и болката от артрит

Домашна смес, която намалява възпалението, инфекциите и болката от артрит

0
Кисело мляко и канела топят натрупаните мазнини

Кисело мляко и канела е страхотна смес, с която да започнете и завършите деня си. Вкусна е и има много ползи.

Канелата понижава захарта, без да стимулира прекомерната секреция на инсулин. Редовното стимулиране на инсулина насърчава отлагането на мазнини в тялото. Чрез използването на канела секрецията на инсулин ще бъде под контрол, което ще позволи успешното топене на мастните депа.

Накратко диетата с канела ускорява метаболизма и премахва мастните натрупвания. Помага ви да се отървете от лошия холестерол в кръвта.

Тъй като, канелата регулира нивата на захарта, тя също така намалява желанието ви за въглехидрати. Това е важен момент по време на диета.

Съвременната диета е пренаситена с въглехидрати и захари и като такава води до появата на много заболявания като рак или диабет. Включването на такъв продукт ще ви е от полза, дори ако сте здрави и нямате проблеми с наднорменото тегло. Този вид храна ще балансира метаболизма ви и ще ви помогне да сте здрави.

Редовната консумация през зимните месеци повишава съпротивителните сили на организма.

Канелата съдържа високи нива на антиоксиданти и феноли, които помагат при инфекции и възпаления. Има изразени антибактериални и противогъбични свойства. Бори се с ешерихия коли и има отличен ефект при упорити гъбични инфекции, които често са резистентни на лекарства.

Благодарение на бактерицидните й свойства, можете да я използвате и като естествен консервант. Добавя се към дъвките, защото е добър освежител и премахва лошия дъх, който също, най-често, се причинява от бактерии.

Канелата подобрява мозъчната дейност. Помага при стрес и загуба на паметта.

Използва се за облекчаване на болка, причинена от артрит.

Сместа от кисело мляко и канела потиска разпространението на ракови клетки.

Необходими съставки:

  • 200 г кисело мляко
  • 1 ч. л. канела

Смесете съставките и изпийте като първо хранене сутрин и последно хранене вечер.

Най-добре е да използвате домашно кисело мляко вместо кисело мляко от магазина.