Смята се, че годината на раждане на човек е предопределена свише и душата я избира с причина. Последното число от годината на ражднае е особено важно.

Според древния китайски календар един от петте основни елемента доминира на земята във всеки един момент: дърво, огън, земя, въздух и вода.

Тези елементи оказват силно влияние не само върху природата, но и върху характера на човека, засягайки неговата емоционална система, навици и вкусове. Тези елементи определят важни аспекти на човешката съдба.

Кое е последното число от годината ви на раждане?

8 или 9 – елемент Земя

Земните хора са надеждни и търпеливи. Силата на земята им дава отговорност към близките, имат много амбиции, но са идеалисти. Проблемите си решават стъпка по стъпка с бистра глава, имат добре развита интуиция.

Хората около тях се опитват да бъдат като тях. Имат добре развити морални ценности. Етиката и дисциплината са силните им страни. Те също знаят как да използват ресурсите си разумно.

Земните хора имат добри отношения с парите и са в състояние да видят много неща в перспектива.

Те могат да бъдат резервирани в емоциите си, но имат нужда от любов. Липсва им малко авантюризъм, искат да контролират всичко и често се ръководят само от собствените си печалби и интереси.

Те се страхуват най-много от неизвестното в живота, което може да доведе до паник атаки и депресия. Земята е центърът, отговорен за смяната на сезоните. Земният цвят е жълт и се свързва с храносмилателната система, особено с далака и стомаха.

6 или 7 – елемент Огън

Огнените хора винаги търсят приключения и никога няма да откажат да научат нещо ново. Те са много активни, енергични хора със страхотни лидерски качества. Обичат да се състезават и да печелят.

Огнените хора са очарователни и привлекателни, не понасят самотата, предпочитат хората и постоянното движение. Освен това, те са много привързани към близките и определено поддържат всякакви семейни връзки, те са интелигентни, приятелски настроени, решителни и ефективни. Имат и талант за говорене пред публика.

Недостатъците на огнените хора са тяхната агресивност и прекомерно желание да постигнат целта си по всякакъв начин, освен това са твърде емоционални и нетърпеливи. Егоистични и твърде амбициозни са.

Огънят е югът, той символизира летния сезон, цветът му е огненочервен и се свързва със сърдечно-съдовата система и сърцето. На такива хора се препоръчва да избягват прекомерната топлина и да контролират емоциите си.

4 или 5 – елемент ​​Дърво

Тези хора са много щедри и стриктно спазват принципите на етичното поведение, обичат да изучават света и да анализират информацията. Те също притежават рядка способност за убеждаване.

Строги са и често креативни. Те са трудолюбиви, опитват се да бъдат постоянно заети, защото вярват, че работата е най-доброто използване на силите им.

Самоувереността е едно от най-добрите качества на хората от този елемент. Те са благодарни за всичко, което имат. Не се опитват да превъзхождат. Те са надеждни приятели и не са егоисти. Работят добре в екип и са много състрадателни към другите.

Поемат повече задачи, отколкото могат да се справят. Сезонът на дървото е пролетта. Свързва се с жлъчния мехур и черния дроб.

2 или 3 – елемент Вода

Водните хора се считат за очарователни и симпатични. Освен това, са интелигентни и креативни.

Най-често управляват няколко професии, имат добри комуникативни умения и могат да бъдат много убедителни. Отличните им дипломатически умения също заслужават внимание. Те са интуитивни и способни да възприемат това, което е чуждо за другите.

Добри организатори са и също толкова добри изпълнители. Те винаги се опитват да намерят просто решение. Отличават се с пластичност и често се поддават както на собствените си импулси, така и на тези на другите. Това е северен елемент, сезонът е зима, цветът е черен. Водата е свързана със скелетната система.

0 или 1 – елемент Въздух

Това са много независими, самодостатъчни хора поради силния си характер. Те обичат себе си, но също така са грижовни и уважават другите.

Резервирани са, но когато са изложени на външен натиск, те активно и твърдо защитават мнението си.

Представителите на този елемент се стремят към ред и предпочитат баланса. Те са надеждни, но не се опитват да се впишат в тълпата. Ако хората от тази стихия знаят какво искат, решимостта им е завидна, защото пречките и провалите не ги спират.

Умеят лесно да решават проблеми, не се страхуват от самотата, но искат обществото да признае техните постижения и успехи. Един от недостатъците на въздушните хора е съзнателно или подсъзнателно желание за лукс, пари.

Въздухът се свързва с аромати, сезонът е есента, цветът е бял, свързва се с дихателната система и белите дробове.