НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Родителите ми имат няколко свободни апартамента, но смятат, че трябва да изтегля...

Родителите ми имат няколко свободни апартамента, но смятат, че трябва да изтегля ипотечен кредит

0
Родителите ми смятат, че трябва да постигнем всичко сами

Родителите ми смятат, че със съпруга ми трябва да постигнем всичко сами. Семейството ми има четири апартамента и не ни позволява да живеем в нито един. Искат да изтеглим ипотечен кредит. Нормално ли е това?

Винаги съм живяла добре. Родителите ми са много богати. Както казват хората, родена съм със златна лъжица в устата.

Успяха да изградят успешен бизнес и да постигнат отлични резултати.

Винаги ми носеха подаръци, когато се връщаха у дома.

Не харчеха всички пари, а инвестираха в недвижими имоти. Купиха един апартамент, после още един. Затова сега имат възможност да не работят, защото имат достатъчно пари от наеми на апартаменти. Винаги са се стремили към това.

Възпитаваха ме строго. Знаех много добре цената на парите, защото видях как мама и татко се борят за място под слънцето. Много се страхуваха, че животът в изобилие ще ме развали, затова ме ограничиха по много начини.

Бях сигурна, че винаги ще живея добре. Е, кой ще спре този поток от пари, ако родителите са успели да купят четири апартамента? Освен това, те винаги са живели скромно и продължават да спестяват.

Не разбирах защо трябва да се ограничавам, ако мога да се поглезя. Носех само маркови дрехи, за разлика от майка ми. Вечерях в ресторанти, купувах си скъпи неща и се радвах на живота. Но веднага щом се омъжих, нещата се промениха.

Сега със съпруга ми живеем под наем. Опитахме се да живеем със свекърва ми, но осъзнах, че не мога да понасям тази взискателна жена. Или спя много, или не готвя вкусно, или съм груба … Като цяло беше непоносимо.

Първоначално родителите ми ми даваха пари, така че не се налагаше да работя, но спряха да го правят. Започнаха да ме упрекват, че не работя. Работя от вкъщи, но по-старото поколение не го смята за работа.

Омръзна ми да живея под наем. Обърнах се към родителите си за помощ. Бях сигурна, че ще ми помогнат. Но те ми отговориха, че не аз съм купила тези апартаменти и не мога да се разпореждам с тях.

Колкото и да ги убеждавах, те не промениха мнението си. Оказва се, че ще трябва да чакам наследството.

Съпругът ми и аз имаме само един изход – да изтеглим ипотечен кредит.