НАЧАЛО ЗДРАВЕ Тази вана за крака прочиства тялото от токсини и намалява възпалителните процеси

Тази вана за крака прочиства тялото от токсини и намалява възпалителните процеси

0
Английска сол за детоксикация на организма чрез вана

Английска сол се използва за детоксикация на тялото, в градинарството, а също и за почистване. Тя е евтина и лесно достъпна.

Тази сол е различна от другите, защото е чисто минерално съединение от магнезий и сулфат, като и двете предлагат мощни ползи за здравето и детоксикацията на цялото тяло.

Те лесно се абсорбират през кожата и навлизат в кръвта. Кожата е пореста мембрана, която ги абсорбира и премахва токсините.

Магнезият е изключително важен минерал, с над 325 ензима, той успокоява възпалението, подобрява нервната и мускулната функция и увеличава притока на кръв.

Сулфатите са от съществено значение за здравата кожа, нервните тъкани и ставите. Тази смес премахва токсините.

Помага при мускулни болки, микоза, гъбички по ноктите, подагра, навяхвания и натъртвания, лекува хронични заболявания и болки, облекчава възпаления, помага за детоксикация на тялото, а също така регулира баланса на минерали и сяра в тялото.

Преди да използват тези бани, бременните жени и хора със сърдечно-съдови заболявания трябва да се консултират с лекар.

Ето как се прави вана с английска сол:

Трябва да си отделите 40 минути, защото тялото се нуждае от около 20 минути, за да се освободи от токсините, и още 20 минути, за да усвои минералите от водата. B топла вода добавете английска сол в количествата, посочени по-долу:

  • Деца под 27 кг: добавете 1/2 чаша сол към вана със стандартен размер
  • Хора с тегло около 45-50 кг: добавете 1 чаша сол към вана със стандартен размер
  • Хора с тегло около 65-70 кг: добавете 1,5 чаши сол към вана със стандартен размер
  • Хора с тегло около 80-90 кг: добавете 2 чаши сол към вана със стандартен размер

За всеки +20 кг трябва да добавите още 0,5 чаша.

Допълнителни съвети:

За най-добри резултати добавете 1/2 чаша зехтин, който е добър за кожата и съдържа полифеноли. Можете също да добавите джинджифил или лют пипер на прах, за да увеличите нивата на топлина и да освободите повече токсини.

Избягвайте сапуна, тъй като той ще попречи на процеса на детоксикация и действието на минералите. След това, починете за 1-2 часа.