НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Синът ми е на 40 години сам, с два развода, защото не...

Синът ми е на 40 години сам, с два развода, защото не харесвах снахите си

0
Виновна съм, че синът ми не е женен на 40 години

От няколко години съм пенсионер, нямам внуци, всъщност имам двама, но никога не съм ги виждала, защото дъщеря ми не ми говори от 23-годишна. И знаете ли причината за това? Съпругът й не ми хареса от първата минута, не исках да се омъжва за него, но те го направиха въпреки това. Не съм ходила на сватбата им и не позволих на сина ми да присъства на сватбата.

Дъщеря ми живее в друг град, поддържа връзка с приятелката ми, тя е кръстница на дъщеря ми. Понякога пита за мен, но никога не е споменавала, че иска да се срещне с мен.

Много обичам дъщеря си, дори и да не поддържаме връзка, тя вече е на 43 години.

Имам и син, той е вечен неудачник. Той е на 40 години и се жени два пъти.

Анна беше първата му съпруга, запознаха се в университета. Ана беше наивна и упорита, беше с две години по-голяма от сина ми. Просто подписаха и се преместиха при мен. Не се разбирахме много и затова синът ми и снаха ми се изнесоха.

Трябваше да помагам на младите, не трябваше да им се меся в живота, но не се сдържах.

Вгорчих живота им. Снаха ми не издържа и се разведе. Синът ми се върна у дома.

Три години по-късно синът ми срещна много хубаво момиче на работното си място. Това момиче беше добра домакиня и много религиозно.

Успях да ги разделя.

Синът ми отново се върна у дома.

Един ден синът ми реши, че иска да завърши друг университет, много се зарадвах. Той срещна Катя в университета и аз бях много щастлива, докато не разбрах, че това момиче е сираче.

Работих много години във фабрика, успях да спестя малко пари, не исках да издържам момиче сираче, но се съгласих да я оставя да живее със сина ми. Когато синът ми стана на 38, му казах, че е време да създаде семейство, време е да си намери момиче, което да не е бедно.

Седмица по-късно синът ми отново се върна у дома, каза ми, че е напуснал работа, сбогува се с живота, който е живял досега, и започва нов живот. Започна, но не добър живот.

Виновна съм, знам, синът ми всеки ден ми казва в очите, че е неудачник, за съжаление е прав, аз съм виновна, че животът му е съсипан.

Първата му съпруга се омъжи повторно и има две деца и семейство. Научих за това от общ приятел.

Втората жена на сина ми, също се омъжи, има дете, работи и пее в църковния хор.

Отидох при третата бивша партньорка на сина ми, извиних й се, опитах се да я убедя да се върне при сина ми, но тя не се съгласи. Каза, че има нова връзка и скоро ще се жени.

Пенсионерка съм, би трябвало да се занимавам с внуците си, да им чета приказки, но от две години слушам едно и също: „Мамо, приеми нещастието си, защото ти потъпка щастието ми!“

Вечер, когато синът ми заспи, си поплаквам добре. Защото родителите не трябва да се месят в живота на децата си.

Ако едно дете е намерило партньор в живота си, тогава родителите трябва да го оставят на мира, не трябва да се месят в живота му. Задачата на родителите е да помогнат на децата си с добър съвет и добра дума.