НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пригответе си домашен естествен антиоксидант у дома!

Пригответе си домашен естествен антиоксидант у дома!

0
Домашен антиоксидант, който повишава имунитета и лекува

Ние познаваме ползите от билките и сме наясно с техните лечебни свойства. Различните растения лекуват различни заболявания, а когато ги комбинираме понякога се получава невероятна лечебна бомба. Представяме ви рецепта за домашен антиоксидант.

Рецептата е предназначена за приготвяне в домашни условия, като комбинирате тези съставки ще получите смес, която само за 2 седмици ще подобри кръвните клетки и ще повиши драстично желязото в кръвта. Това е отличен антиоксидант и имуностимулатор.

Трябва да се подчертае, че е важно да имате балансирана диета, но някои хранителни добавки също могат да имат положителен ефект върху здравето.

Домашен антиоксидант

Необходими съставки:

  • 200 г мед
  • 250 г семена от коприва
  • 250 г тахан (сусамова паста)
  • 150 г лимон (един голям лимон)

Начин на приготвяне:

Всички съставки, смесени заедно, са много добър антиоксидант. Оставете ги да престоят 24 часа, след което започнете да консумирате всяка сутрин на гладно. За предпочитане е да консумирате с пластмасова лъжица.

Най-лесно е да приемаме антиоксиданти в естествената им форма чрез храната.

Бета-каротин

Това е основен витамин, който поддържа здравето на очите. Морковите са богати на антиоксиданта бета-каротин, който тялото ни превръща във витамин А.

Витамин Е

Спира производството на оксидативен стрес, който уврежда клетките в тялото, което може да доведе до хронични заболявания. Витамин Е също може да укрепи имунната ви система. Растителните масла – от слънчоглед и семена – са най-добрият източник на този витамин, както и бадемите и авокадото.

Витамин С

Не само помага за укрепване на имунната система, но също така може да неутрализира молекулите на свободните радикали, предпазвайки тялото от окислително увреждане. Намира се в повечето плодове и зеленчуци, но какаото също е много мощен източник на витамин С.

Кверцетин

Кверцетинът е източник на един от най-разпространените флавоноиди в храната. Той е свързан с намаляване на възпалението и регулиране на кръвното налягане.

Селен

Играе важна роля във функцията на имунната система, синтеза на ДНК, метаболизма, здравето на щитовидната жлеза. Бразилските орехи са най-добрият източник на този антиоксидант. Един бразилски орех може да ви осигури цялото необходимо количество селен за деня.

Лутеин

Може да защити кожата ви от увреждане от слънцето и да подобри зрението. Най-добрите източници на лутеин са спанак, киви, грозде, тиквички.

Куркумин

Куркуминът е много мощно противовъзпалително средство, което може да помогне при лечението на хронични заболявания като възпалителни заболявания на червата.