НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Когато къщата е пълна с гости, запалете клечка кибрит и я хвърлете...

Когато къщата е пълна с гости, запалете клечка кибрит и я хвърлете в тоалетната

0

Представете си смешна ситуация. Вие сте на гости и трябва незабавно да отидете до тоалетната. Но в тоалетната няма ароматизатор. В случая ще ви помогне кибритена кутийка. За да премахнете неприятната миризма в тоалетната, запалете една кибритена клечка и я оставете да изгори докрай. Тогава просто я изхвърлете.

Кибритената клечка отделя серен диоксид, когато гори. Това вещество прикрива миризмата на метанетиол или сероводород, която попада във въздуха, когато използваме тоалетната.

Един от най-простите и необичайни начини за пречистване и освежаване на въздуха в тоалетната е пастата за зъби. Купете ментолова паста. Изстискайте я в казанчето на тоалетната чиния. С всяко пускане на водата във въздуха ще се разпространи приятен аромат на ментол. Не са необходими допълнителни действия.

Можете да направите пречиствател на въздуха със собствените си ръце. Това е ефективен трик, ако не харесвате купените от магазина химикали. Например, можете да направите екологичен аромат със сода за няколко минути. Смесете сода за хляб, 20 капки етерично масло и малко натрошена портокалова кора. Поставете в малък съд на рафта в банята.

Можете също така, да направите гел освежител за въздух. За целта разтворете 25 г желатин в 1 чаша вода, добавете глицерин и ароматно етерично масло.

Можете да направите цветен аромат през лятото. В стъклен буркан се слагат розови листенца, цветове от люляк и жасмин и се поръсват със сол. Подредете цветята на няколко слоя. Поръсете сол между всеки слой. Така напълнете буркана докрай. След това, добавете няколко супени лъжици спирт, затворете капака и оставете на тъмно за 2 седмици. Когато имате нужда от чист въздух, отворете капака и се насладете на приятния аромат на цветя. Всичко е гениално просто.

Неприятната миризма в тоалетната може да бъде премахната лесно и бързо с тези трикове.