НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Никога не купувайте тези яйца от магазина!Причината ще ви изненада!

Никога не купувайте тези яйца от магазина!Причината ще ви изненада!

0
Яйцата от магазина трябва да бъдат избирани внимателно

Преди дори не се замислях, но сега винаги обръщам внимание на яйцата от магазина. Свекърва ми споделя с мен триковете и съветите, които е научила в живота, а аз ги споделям с вас.

Днес искам да ви предупредя кои яйца никога да не купувате от магазина, независимо колко са евтини или обратното, дори скъпи.

Обикновено внимавам за срока на годност, никога не купувам “стари” яйца, защото ще издържат много малко вкъщи.

Веднъж донесох кора с яйца у дома. Свекърва ми ги видя и каза да не купувам повече такива яйца. Срокът на годност е добър. Попитах я какво не е наред.

Свекървата обърна внимание на това, че някои от яйцата в кутията са поставени с острия край, а някои с тъпия край нагоре.

Най-вероятно хората са прехвърлили яйца от една кора в друга, избирайки за себе си най-добрите и най-пресните и колко време са стояли така, не е ясно. Това не е всичко.

Между другото, аз самата съм наблюдавала това повече от веднъж. Видях една жена да прехвърля по-скъпи и пресни яйца в кора с евтини яйца и съответно евтините яйца останаха в кората със скъпи яйца. Дори веднъж й направих забележка, на което жената каза, че това не е моя работа.

Ако яйцето се съхранява с острия край нагоре, тогава това е грешно и дори опасно. В тъпия край, има въздушна възглавница, която предпазва жълтъка от попадане в него на различни бактерии, включително салмонела. И тази въздушна възглавница трябва да се намира отгоре, а не отдолу.

Така трябва да съхранявате яйцата от магазина, за да издържат по-дълго.

Вече внимавам при избора и купуването на яйца.

Хрумна ми още нещо. Най-добре е да купувате яйца, които са покрити с фолио. Със сигурност никой не ги е пипал и яйцата лежат в правилната позиция.