НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Удивителни употреби на дафиновите листа в домакинството

Удивителни употреби на дафиновите листа в домакинството

0
Дафинови листа в домакинството Полезни свойства

Дафиновите листа са едни от най-използваните и ценени, особено в кухнята. Някои вярват в пречистващите им свойства, които могат да привлекат щастие и положителна енергия. Но невероятните дафинови листа в домакинството имат много ползи, особено за неутрализиране на лошите миризми.

Свежият и много приятен дафинов аромат се използва при приготвянето на перилни препарати, но и в козметиката.

Освен всичко друго, дафиновите листа са в състояние да неутрализират лошите миризми.

Появата на лоши миризми в хладилника е много често срещан проблем и причините могат да бъдат много. Това са предимно силно миришещи храни като сирене и риба, които могат да излъчат неприятен аромат, ако се съхраняват неправилно в хладилника.

Друга често срещана причина за неприятна миризма в хладилника е, че оставяте храната да се размразява в него за повече от един ден. Случва се и да не обръщате внимание на наличието на храни с изтекъл срок на годност или развалени такива.

За да се справите с тези проблеми, не само трябва да бъдете по-внимателни, но можете също да използвате дезодориращите свойства на дафиновите листа, за да премахнете лошите миризми.

Просто поставете дафинови листа в различни ъгли на хладилника за няколко дни.

Можете да подсилите ефекта на листата, като ги поставите в съд със сода за хляб.

Други приложения на полезните дафинови листа в домакинството:

Ароматна инфузия: отлична за ароматизиране на всички стаи в къщата

Сварете 3-4 дафинови листа в малко вода и оставете парата да се разнесе из стаите.

Ароматна торбичка за гардероба и чекмеджетата

Вземете платнена торбичка и я напълнете с дафинови листа, след което я поставете в шкафовете и чекмеджетата си. Това е отлично средство за лоши миризми.

Прахосмукачка

За да парфюмирате цялата къща, нарежете няколко дафинови листа и ги поставете в торбата на прахосмукачката, след което я използвайте, както обикновено.

За да възстановите цвета на прането

Пригответе запарка от дафинов лист, изсипете я в леген с топла вода и накиснете цветните дрехи. Оставете ги да се накиснат за няколко часа. Ще видите, че цветовете са станали по-ярки.

Сега, след като знаете тези алтернативни употреби на дафиновите листа, не чакайте повече, а ги приложете на практика, за да се насладите на потенциала на това прекрасно ароматно растение.