НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Съпругът ми споделя, всичко което се случва в семейството ни, с майка...

Съпругът ми споделя, всичко което се случва в семейството ни, с майка си

0
Свекървата е третият член на нашето малко семейство

Свекърва ми сама е отгледала сина си. След като разбрал, че е бременна, баща му си тръгнал. Двамата дори не са били женени.

Свекърва ми вложила всичките си сили в отглеждането на сина си. Тя не го е превърнала в център на живота си, както често правят самотните жени. Напротив, винаги е подкрепяла неговите идеи и хобита. Дори е ходила на футболни мачове с него, въпреки че мрази този спорт.

Съпругът ми никога не се е криел зад полата на майка си, взема решенията си сам. В това той е перфектен. Но разказва абсолютно всичко на майка си и смята това за съвсем нормално. Не се чувствам много комфортно с това.

Имам добри отношения със свекърва си. Тя се държи страхотно с мен и не ме възприема като съперница. Винаги иска да помогне, предложи, сподели опит. Но това не винаги е подходящо.

Първият път, когато се сблъсках с прекомерното й желание да помогне, беше когато се натрових с храна. Няколко ди се чувствах много зле и в това състояние не исках да виждам никого. Но свекървата дойде и донесе всякакви отвари и настойки.

Казах на съпруга си, че не съм в състояние да приемам гости. Чувствах се много неудобно. Но той не ме разбра.

След това отидох на гинеколог и той ми каза, че трябва да се оперирам. Споделих на съпруга ми, но му казах да си мълчи. Дори не казах на майка ми, няма нужда и тя да се тревожи.

След два дни пристигна свекърва ми. Очевидно съпругът ми е решил да каже на майка си, все пак.

Казах й, че това са мои проблеми и не искам да обсъждам здравословното си състояние с никого. Ако исках да чуя нейния съвет, бих я попитала директно.

Свекървата ми се обиди и вечерта трябваше сериозно да поговоря със съпруга си. Той не разбра защо съм реагирала така. Майка му ми мисли най-доброто. Отново се наложи да обяснявам, че това са мои проблеми и нямам нужда от съветите и помощта на никого.

Операцията мина нормално. Дълго време не можах да забременея. Естествено свекървата веднага беше уведомена за това.

Все пак успях да забременея след година опити. Страхувам се вече да споделям със съпруга си, за да не дойде отново свекърва ми със съветите си.

Тя и съпругът ми постоянно ми се сърдят, но не мога повече. Имам чувството, че свекървата е третият член на нашето семейство.

Не искам да се развеждам. Съпругът ми е прекрасен. Да, и свекървата не е звяр. Но не издържам. Или искам твърде много?