НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако страдате от високо кръвно налягане или артрит, пригответе си чеснов сироп!

Ако страдате от високо кръвно налягане или артрит, пригответе си чеснов сироп!

0
Чеснов сироп понижава кръвното налягане и холестерола

Имате нужда само от ябълков оцет, чесън и мед, за да направите този невероятен чеснов сироп. Приготвя се лесно и бързо, необходими са ви само 3 съставки.

Подобрява здравето и укрепва имунната система.

За какво е полезен чесновият сироп?

  • укрепва имунната система
  • понижава кръвното налягане и холестерола
  • облекчава симптомите на артрит, настинка, инфекция и подагра

Необходими съставки:

  • 8 обелени и счукани скилидки
  • 200 м ябълков оцет
  • 200 г мед

Начин на приготвяне:

Поставете счукания чесън в малък съд, след което добавете първо меда, а след това и ябълковия оцет. След като се разбърка добре, се прехвърля в добре затворен стъклен съд в хладилника. Разбъркавайте всеки ден. След 5 дни сиропът ще е готов.

Добавете две супени лъжици чеснов сироп към чаша вода и го пийте на празен стомах всяка сутрин, веднага след като се събудите.

Чесънът е един от най-здравословните продукти, има силни антивирусни и антибактериални свойства. Благодарение на съдържанието на алицин има силно антибиотично действие и силно подпомага работата на имунната система.

Медът също има антибактериални, противогъбични и антивирусни свойства. Използва се най-вече за облекчаване на хронична кашлица, но не се колебайте да го включите в ежедневната си диета.

Поради голямото си количество лимонена киселина, ябълковият оцет помага за разтварянето на камъни в бъбреците, но също така съдържа важни хранителни вещества, които дори могат да унищожат раковите клетки.