НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Боядисайте мраморни яйца за Великден по лесен начин!

Боядисайте мраморни яйца за Великден по лесен начин!

0
Боядисване на яйцата за Великден по лесен начин

Остава малко време до големия православен празник Великден. Вече можете да помислите за начините за боядисване на яйцата. Те могат да бъдат напълно различни.

Опитайте бюджетен и лесен начин, който използва съставки, които вече имате в кухнята си. Лесно е да направите красиви мраморни великденски яйца. Вместо да купувате скъпи и вероятно неработещи комплекти за боядисване на яйцата, оставете естественото разделяне на олиото и водата да създаде космически дизайн за вас.

Необходими материали:

  • стъклени купички
  • топла вода
  • бял оцет
  • хранителна боя
  • твърдо сварени яйца
  • хартиени салфетки
  • олио

Стъпка 1: Създайте първия цвят

В стъклена купа смесете една чаша топла вода, една чаена лъжичка бял оцет и 5-10 капки оцветител за храна. Боята в тази купа ще бъде основният цвят на вашето яйце, така че препоръчваме да използвате по-светъл нюанс.

Използвайте лъжица, за да поставите твърдо свареното яйце в купата, като се уверите, че яйцето е напълно потопено в течността.

Оставете яйцето в боята само за една минута. Това ще гарантира, че нюансът е достатъчно светъл, за да се вижда мраморната шарка.

Извадете и поставете боядисаното яйце върху хартиена кърпа, за да изсъхне напълно.

Стъпка 2: Пригответе маслената смес

Докато яйцата съхнат, пригответе маслената смес, за да придадете на яйцата мраморен вид.

Тъй като маслената смес добавя втори цвят към боядисаното яйце, трябва да е малко по-наситен.

В нова купа смесете около 20 капки оцветител за храна (по избор) с 1 чаша топла вода. Добавете една супена лъжица растително масло и разбъркайте внимателно с лъжица.

Поставете едно боядисано яйце. Внимателно потопете яйцето в купата и го извадете, когато забележите мраморния ефект.

Стъпка 3: Изсушете и се насладете на резултата

След като извадите яйцето, леко попийте излишната вода и масло от яйцето с хартиена кърпа и оставете да изсъхне напълно. За да добавите блясък, намажете яйцата с олио. Опитайте да си поиграете с цветовите комбинации, за да създадете красива изложба от боядисани великденски яйца.