НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мушкатото ще цъфти до късна есен, ако добавите няколко капки от това...

Мушкатото ще цъфти до късна есен, ако добавите няколко капки от това към почвата

0

Представяме ви лесен начин за подхранване на мушкатото за обилен цъфтеж. Освен това, не е нужно да давате пари за скъпи торове.

Мушкатото е едно от най-разпространените цветя. То дължи популярността си на лесната си поддръжка и ниска цена и най-вече на красотата си.

Мушкатата са най-красивата украса за всяка градина или балкон през лятото, а знаете ли, че могат да цъфтят до късна есен?

Ако растението няма достатъчно йод, то ще се развива бавно и ще бъде по-податливо на болести. Освен това, йодът в растенията регулира влагата и обмена на кислород и ги прави по-устойчиви. За цъфтящи растения удължава времето за цъфтеж, но можете да го използвате и за други растения, както и за поливане на зеленчуци в градината.

От пролетта до есента е добре да поливате мушкатата два пъти месечно с вода, съдържаща тор на фосфорна основа и това е добре за насърчаване на цъфтежа.

Подхранване на мушкатото с достатъчно йод е много лесно – капнете капка йод в литър вода и след това, изсипете 50 мл във всяка саксия.

Внимавайте да не прекалявате, тъй като можете да увредите корените. Уверете се, че не използвате торове, които вече съдържат йод.