НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Безвредни начини да се отървете от полските мишки в градината

Безвредни начини да се отървете от полските мишки в градината

0

Полската мишка изглежда много сладка. Но това мъничко същество е истински кошмар за градинарите. Нашествието на полски мишки може да унищожи всички лехи с кореноплодни култури, както и цветята. Дори храстите и дърветата не са защитени.

В идеалния случай трябва да се справите с предотвратяването на появата на гризачи. Това се прави преди началото на летния сезон, за да не се налага да се занимавате с последствията от нашествието на вредителите в разгара на сезона. Те не само унищожават самите насаждения и тяхната коренова система, но могат да бъдат и носители на различни заболявания. Опасни са както за хората, така и за растенията.

Полските мишки могат да изграждат дупки и тунели, което може да увреди корените на растенията. Гризачите могат да пренасят и други вредители. Като цяло, неприятностите не са малко.

Важно да направите няколко неща. Първо, навреме да почистите градината от остатъци от растителни продукти, които могат да привлекат мишки. Второ, градината и околностите трябва редовно да се проверяват за наличие на гризачи. Те могат да се появят буквално във всеки един момент.

Тогава вече се използват различни средства за борба с досадните полски мишки.

Има няколко безвредни начина да се отървете от мишките в градината. И за това изобщо не е необходимо да се използват различни химикали.

Мишките мразят миризмата на масло от мента, етерично масло от кедър и етерични масла от лавандула и розмарин. Те не понасят аромата на бъз, така че клоните на това растение могат да бъдат вързани около стволовете на дърветата в градината.

В дупките, които гризачите правят в лехите, можете да поставите както бъз, така и скилидки чесън, листа от орех или див розмарин. Освен това, в дупките се изсипват канела на прах или лют пипер. Тези продукти действат като естествени репеленти срещу вредители.

Мишките не обичат дървесна пепел. Веществото оставя неприятни усещания върху лапите на гризачите, а също така ги отблъсква с миризмата си. В резултат на това неканените гости просто ще напуснат градината ви. Брезовият катран действа по същия начин. С него можете да обработите и самата къща: первази, долната част на мебелите и праговете.

Можете също да използвате ултразвукови устройства. Те излъчват звукови вълни, които гризачите не понасят и просто напускат мястото.