НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето как да използвате дафиновите листа, за да прогоните хлебарките от дома...

Ето как да използвате дафиновите листа, за да прогоните хлебарките от дома си

0
Премахване на хлебарките с отвара от дафинови листа

Хлебарките се заселват в дома ни и често не е ясно откъде идват, дали е пукнатина в стената или направо през прозореца. Домашните средства могат да помогнат за премахване на хлебарките, които снасят яйцата си в различни части на дома.

Ще направят всичко възможно, за да получат храна, докато се крият от очите на хората или други животни (като котки и кучета).

Те обичат влагата, водопровода и каналите, които водят направо в банята. Накратко, всеки процеп и проход може да бъде вход за тези насекоми.

Основната цел на хлебарките е да си набавят лесна храна, каквато намират на повърхности или в шкафове благодарение на отворените опаковки. Те също искат да снасят яйцата си и често го правят на неочаквани места. Обикновено, те снасят яйцата си върху листа, но също и в градината или в пукнатини в стените. Женските снасят до 40 яйца наведнъж.

Хлебарките са бързи и работят през нощта, когато никой не ги вижда. За да ги победите и да сложите край на това принудителното съжителство, дафиновите листа могат да направят чудеса.

Само 5 листа са достатъчни за премахване на хлебарките завинаги. Миризмата им е неприятна и непоносима за насекомите.

Сварете дафиновите листа и изсипете отварата в купички.

Сложете купичките в различни вътрешни и външни ъгли на къщата, за да образувате стена срещу хлебарките. Миризмата, която насекомите усещат, когато пристигнат, ще бъде толкова неприятна, че те ще избягат на секундата.