НАЧАЛО ЗДРАВЕ Природни лекове за хеликобактер пилори

Природни лекове за хеликобактер пилори

0
Природни лекове за хеликобактер пилори, действат бързо

Има природни лекове за хеликобактер пилори, които ще ви помогнат да се справите с проблема. Освен това, укрепват имунната система.

Това е вид бактерия, която обитава храносмилателната система и е причина за стомашни инфекции.

Това е спираловидна бактерия, която се намира в долната част на стомаха и се счита за причина за възпаление на стомаха, язва на дванадесетопръстника и по-рядко на стомаха.

Корен от женско биле

Този корен често се използва в народната медицина при стомашни язви, а проучване, чиито резултати бяха публикувани през 2020 г., показа, че има антибактериален ефект и помага за елиминирането на бактериите.

Твърди се също, че коренът от женско биле действа, като помага за предотвратяване на залепването на хеликобактер пилори по клетъчните стени, както и помага за заздравяването на язви.

Може да подобри храносмилането и да намали стомашния киселинен рефлукс, но определено е най-добре да говорите с вашия лекар дали трябва да използвате този корен.

Зелен чай

Проучване от 2020 г установи, че вода за уста, направена от екстракт от зелен чай, е ефективна за предотвратяване на растежа на хеликобактер пилори.

Куркумин

Тази активна съставка в куркумата е антиоксидант с мощни противовъзпалителни свойства.

Проучване, публикувано през 2019 г. в “International Journal of Molecular Sciences”, показа, че куркуминът може да намали възпалението и да попречи на хеликобактер пилори да проникне и да увреди стомашните клетки.

Установено е също, че действа, като подобрява притока на кръв в областта на стомаха и помага за заздравяването на увредената стомашна тъкан.

Мед

Медът има и антибактериално действие и е полезен при тази бактерия.

Не е доказано, че може напълно да я премахне от тялото, но може да забави по-нататъшния растеж на бактериите и експертите отбелязват, че са необходими повече изследвания по тази тема.