НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Животът ми се обърна с главата надолу, след това което чух от...

Животът ми се обърна с главата надолу, след това което чух от тъщата

0
Тъща ми ме уважава и се разбираме много добре

Беше петък. Обикновено свършваме рано, но не ми се прибираше. Сутринта преди да изляза, жена ми каза, че ще идва тъща ми.

Реших да отида да я поздравя и да изляза под някакъв предлог. Майката на жена ми не ме харесва и се опитваше да я убеди да се откаже от брака с мен. Но все пак, ние не се оженихме и аз гледам да избягвам срещите с нея на всяка цена.

Те не ме видяха да влизам и чух разговора им.

“Той знае, че си дошла и затова не се прибира. Ще отиде да пие с приятелите си и ще си дойде. Мамо, тогава не те послушах и се омъжих за него. Нямах представа, че животът ми ще се развие така.”

Мислех, че тъща ми пак ще започне да говори с пренебрежение за мен. Но бях изненадан от думите й.

“Слушай, дъще, първо говори с уважение за съпруга си, не е ли той бащата на детето ти, твоя съпруг? Той е добър, грижовен баща, а също и грижовен съпруг. Трябва да го уважаваш, независимо от всичко. Ако не може да изкара много пари, това не означава, че не иска. В днешно време е трудно да се правят добри пари. Той изпълнява всичките ти желания.

Не тича след други жени. Така че, цени съпруга си. Да, преди да се омъжиш, се опитах да те разубедя, но днес той е твой съпруг. Вие двамата сте стълбовете на вашето семейство, ако един от стълбовете се разклати, семейството ще се разпадне, това ли искаш за дъщеря си? Обичай и уважавай съпруга си.

Тихо излязох от къщата, думите на тъща ми изпълниха душата ми с топлина. Отидох до най-близката сладкарница, купих торта и се прибрах да пия чай с любимата ми тъща.