НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА За идеално чиста тоалетна чиния без варовик използвайте това средство!

За идеално чиста тоалетна чиния без варовик използвайте това средство!

0
Идеално чиста тоалетна чиния с домашен разтвор

Идеално чиста тоалетна чиния ще имате благодарение на този домашен разтвор. Приготвя се много лесно.

Искрено завиждам на тези, които имат вода с умерена твърдост в домовете си. Тогава е много по-малко вероятно в тоалетната чиния да се появи грозна плака или, още по-лошо, варовик в самото коляно.

Нямахме късмет с водата. Въпреки редовното почистване, варовикът се натрупва. Не понасям хлорни продукти и те не могат да се справят с твърдия варовик.

Купихме нов апартамент преди десет години. Всичко в него беше прекрасно, но от предишните собственици получихме тоалетна чиния, покрита отвътре с варовик.

Какво ли не опитах. Накрая се отказах и решихме да сменим старата тоалетна, като купим нова.

Бях щастлива за кратко. Няколко месеца по-късно забелязах сивкав налеп в коляното на новата тоалетна чиния.

Решението беше най-неочаквано. Намерих го в книгата на един любител на екологичните методи за почистване. Пробвах и се изненадах. Струва стотинки, а резултатът е наистина отличен.

В чаша вряла вода се разреждат 4 с. л. калцинирана сода. Внимавайте, содата във вряла вода може леко да „кипи“, така че не я добавяйте веднага, а постепенно.

Полученият състав внимателно се излива директно в тоалетната. Уверете се, че водата не е вряла, когато я изливате в тоалетната чиния.

Оставете да действа за през нощта.

След това, остава само да почистите цялата вътрешна повърхност с четка.

Този метод на почистване ще помогне да се отървете дори от вече образувалия се варовик и да имате идеално чиста тоалетна чиния.