НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Сутрешен комплекс от упражнения за възстановяване на баланса в тялото

Сутрешен комплекс от упражнения за възстановяване на баланса в тялото

0
Комплекс от упражнения за възстановяване на баланса

Професор Ли Гуйлин вярва, че човек може да бъде напълно здрав, само ако ин и ян са в пълна хармония помежду си. Затова, той създава комплекс от упражнения, насочени към възстановяване и поддържане на хармонията между тези сили.

Упражненията са много прости и могат да се изпълняват от почти всеки.

Започвайте с тях всяка сутрин и ще усетите първите промени още след първата седмица.

Започнете с триене на дланите една в друга. Протегнете ръцете си напред и започнете бързо да разтривате дланите си по посока на часовниковата стрелка, като постепенно забавяте темпото. Затоплянето на дланите допринася за хармоничното функциониране на всички вътрешни органи.

Веднага след като дланите се затоплят, веднага пристъпете към разресване на косата с пръсти. Масажирайки скалпа, ние насърчаваме вътрешните си органи да работят, защото въздействаме на всички меридиани на нашето тяло, които минават през главата.

Редовният масаж на скалпа е чудесна превенция на бръчките и подобрява кръвообращението, което подобрява храненето на космените фоликули.

Ли Гуйлин препоръчва “сресване” на косата с пръсти в посока от челото към основата на черепа. Пръстите трябва да бъдат сгънати, така че ръката да прилича на тигрова лапа. Завършете с масаж на шията, която трябва да масажирате само с длани.

Комплекс от упражнения за възстановяване на баланса
Комплекс от упражнения за възстановяване на баланса

Сега преминете към разтриване на ушите. За целта загрейте дланите си, както в началото и след това, започнете да разтривате цялата повърхност на ухото с палци. Завършете процеса, като масажирате ушните миди.

На краката ни също има голяма концентрация на биологично активни точки, така че не се лишавайте от удоволствието да масажирате ходилата си, преди да започнете тежкия работен ден. Настанете се удобно и внимателно масажирайте ходилата си по цялата им повърхност.

След това, легнете на постелката, стиснете мускулите на тазовото дъно, задръжте за 2-5 секунди и отпуснете. Повторете упражнението още 10 пъти.

Завършете този комплекс от упражнения, като застанете на един крак. Просто затворете очи, отпуснете се, повдигнете единия крак, свийте го в коляното и задръжте за 2 минути на всеки крак. Ако имате проблеми с поддържането на баланса в началото, ограничете времето си до няколко секунди и постепенно започнете да го увеличавате.

Не всеки се доверява на подобни методи на лечение, но има голям брой случаи, които потвърждават, че традиционната китайска медицина може да прави чудеса. Но дори чудесата не се случват изневиделица. Ако искаме нещо, трябва да вложим всичките си усилия в него.

Това са най-лесните и удобни начини за поддържане на добро здраве. Дали ще им се доверите зависи от вас.

Важно е да разберете, че много зависи не само от вашите действия, но и от вашето отношение и вяра в това, което правите.

Има доказателства, че силата на мисълта лекува дори нелечими болести.