НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето защо мобилен телефон в тоалетната е много лоша идея за всеки

Ето защо мобилен телефон в тоалетната е много лоша идея за всеки

0
Мобилен телефон в тоалетната е много лоша идея за всеки

Точно както леглото трябва да се използва само за спане, тоалетната трябва да се използва само за дефекация. Така че не носете мобилния си телефон в тоалетната. Изхождането не трябва да е продължителен процес. 10 до 15 минути би трябвало да са ви достатъчни”, каза д-р Грегъри Торкелсън от гастроентерологията в университета в Питсбърг пред Men’s Health.

Всъщност трябва да ходите до тоалетната само когато наистина имате нужда. В противен случай ще се напрягате твърде много, за да имате движение на червата, което може да причини хемороиди.

Ето защо никога не трябва да носите мобилния си телефон до тоалетната

Телефоните сами по себе си са голяма среда за развъждане на различни бактерии и повечето от нас, за съжаление, не ги дезинфекцират често или никога. Когато ги вземете със себе си в тоалетната, където всичко гъмжи от микроби и бактерии, шансът някои от тях да попаднат върху кожата или в устата ви става още по-голям, а особено опасно е, ако използвате телефона си в обществена тоалетна.

Експертът съветва да не носите до тоалетната мобилен телефон, вестник или друго четиво, което ще отклони мислите ви.

А именно, прогресивните и ритмични контракции, които движат изпражненията през червата, предизвикват нуждата да отидете до тоалетната. Ако не отидете, когато трябва, може да възникне процес, наречен обратна перисталтика. В този случай изпражненията се връщат малко обратно в червата, което може допълнително да усложни ситуацията, обясни Торкелсон.

В случай, че вече не изпитвате нужда, по-скоро се отдалечете от тоалетната чиния.

Тоалетната е място, където се извършват интимни хигиенни дейности и където има голямо количество бактерии. Използването на мобилен телефон в тоалетната може да доведе до разпространение на бактерии върху мобилния телефон, което може да доведе до инфекция, ако устройството не бъде почистено по-късно.

Носенето на мобилен телефон в тоалетната може да бъде много неудобно, защото съществува риск от случайно изпускане на мобилния телефон в тоалетната чиния, което може да причини повреда на устройството.

Като цяло би било най-добре да избягвате да носите мобилен телефон в тоалетната. Ако е необходимо, изчакайте работата да приключи и след това дезинфекцирайте мобилния телефон, за да намалите риска от инфекция.