НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Една супена лъжица зехтин на гладно може да ви спаси живота

Една супена лъжица зехтин на гладно може да ви спаси живота

0
Зехтин на гладно лекува тялото от сериозни болести

Хипократ е казал, че единственият продукт, с който можем да направим най-доброто за здравето си, е зехтинът. Гърците консумират средно 20 литра зехтин годишно, докато в други страни това количество пада до средно 0,5 литра на човек. Ако приемате зехтин на гладно сутрин, ще помогнете много на тялото си.

Зехтинът съдържа ненаситени мазнини и се използва в народната медицина като лекарство от векове.

Помага за предотвратяване на рак

Зехтинът може да ускори смъртта на раковите клетки. Той служи като мощен антиоксидант, който помага за забавяне на растежа на тумора в тялото. Изглежда, че може да инхибира определени протеини, необходими за растежа на тумора.

Укрепва имунната система

Тъй като е мощен антиоксидант, той предпазва имунната система, като помага на тялото да се бори с инфекциите.

Предпазва сърцето

Едно проучване установи, че тези, които редовно консумират зехтин на гладно или дори само за готвене, имат 41% по-нисък риск от сърдечни заболявания, отколкото тези, които изобщо не го използват.

Намалява риска от болестта на Алцхаймер

Според токсикологично проучване зехтинът инхибира токсичните протеини, така че е в състояние да намали риска от развитие на болестта на Алцхаймер.

Помага за отслабване

Зехтинът, консумиран на празен стомах, ускорява окисляването на мазнините, което означава, че всъщност ускорява изгарянето на мазнини.

Вероятно не всеки може да погълне лъжица зехтин на празен стомах, така че за тези, които искат да направят промяна, има друго решение. Приготвяйте всички ястия със зехтин и забравете за обикновеното олио. Със зехтин не само можете да приготвите по-вкусни и по-малко мазни ястия, но в дългосрочен план, когато го използвате редовно, ще бъдете и по-здрави.