НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Върбинката пази дома от зли сили и носи щастие на живеещите в...

Върбинката пази дома от зли сили и носи щастие на живеещите в него

0

Горещо ви препоръчваме да отглеждате върбинка срещу зли сили у дома. Това е многогодишно растение от рода “verbenaceae”, чиито цветове излъчват особен, специфичен аромат. Освен че, е много красиво със своите сини, бели, червени, розови и лилави цветове, се смята, че това цвете носи щастие и пълна защита за дома. Но по-важното е, че върбинката има свойството да пречиства въздуха и да подобрява микроклимата в помещението, в което се отглежда.

При засаждане сложете дренажен слой на дъното на саксията. Веднъж поникнало, цветето не изисква обилно поливане – влажността на почвата трябва да е умерена.

Подхранвайте с минерални торове на всеки две седмици, а с органични торове веднъж годишно. Дръжте го на слънчево място, но в много горещите летни дни е добре да го предпазите от пряка слънчева светлина с фина бяла кърпа.

Тъй като цъфти от май до октомври, още през март се препоръчва да се повиши температурата в помещението, за да осигурите подходящ температурен режим между 20 и 28 градуса по Целзий. У дома е удобно да го засадите, например, във висящи саксии, но ако имате двор, тогава го превърнете в „райска градина“, като засадите лехи с върбинка!

По отношение на лечебните си свойства единствено сортът “Verbena officinalis” се използва като растение с доказано лечебно действие. Смята се, че действа върху парасимпатиковата нервна система и следователно има възстановителна функция. Растението се проявява като естествено средство за “облекчаване” на нервно напрежение, безсъние, безпокойство, раздразнителност, летаргия и дори депресия. Предписва се и след бременност за стимулиране на желаното по-бързо свиване на матката.

Засадете върбинка срещу зли сили и за дълготрайно щастие в дома ви. Освен това, ще облекчи нервното напрежение и безсънието.