НАЧАЛО ЗДРАВЕ Листата от смокиня понижават кръвната захар и свалят излишните килограми

Листата от смокиня понижават кръвната захар и свалят излишните килограми

0
Листа от смокиня за понижаване на кръвната захар

Лечебните листа от смокиня понижават кръвната захар. Лекуват язви и намаляват теглото, за да ви направят по-слаби и здрави.

Изящната смокиня, наричана в Индия дървото на бедните, защото има вкусни плодове почти през цялата година, е много полезно за здравето дърво.

Чаят от смокинови листа има благоприятен ефект върху нивото на инсулин, необходим на организма, като по този начин намалява необходимостта от инжекции при инсулинозависими диабетици или от прием на лекарства при хора с диабет тип 2.

Чаят, приготвен от смокинови листа има способността да понижава опасните триглицериди, които влияят върху образуването на лош холестерол в кръвта.

Високото количество на тези мазнини води до риск от сърдечно-съдови заболявания, инсулт, инфаркт и нездравословно наддаване на тегло около талията. Чаят помага и при белодробни заболявания като бронхит и астма.

Измийте добре три смокинови листа и ги сварете в литър вода за 15 минути. Оставете за 2-3 часа, прецедете и пийте вместо вода.

При астма и болни бъбреци

Три супени лъжици сушени смокинови листа се слагат в термос и се запарват с половин литър вряла вода. Престоява 4-5 часа в термоса, след което се прецежда. Пийте по половин чаша четири пъти на ден.

При ентероколит, колит и дизентерия

Една супена лъжица натрошени сушени листа от смокиня се запарват с чаша вряла вода. Престоява час и се прецежда.

Това количество е за един ден и се пие на два-три пъти през деня.

Силата на полезните смокинови листа е толкова голяма, че се препоръчва да се приемат при болестта на Бюргер, когато се получава запушване на кръвоносните съдове.