НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Семейното проклятие: Как се наследяват семейните проблеми и болести?

Семейното проклятие: Как се наследяват семейните проблеми и болести?

0
Родово проклятие Наследяване на семейни проблеми

Животът може да се влоши по различни причини и не е необичайно хората, които са притиснати от обстоятелствата, да се предадат, без да осъзнават, че съдбата им може би е белязана от родово проклятие.

Проклятието, както и талантът, могат да бъдат наследени. Енергийната памет на предците присъства във всеки човек. Изследването на семейната история може да даде много отговори.

Семейният опит се формира в продължение на векове. Не случайно попадаме в определено семейство, при определени родители с определени проблеми, смятат езотериците.

Езотериците наричат ​​злощастната съдба на семейството проклятие. Практикуващите психосоматика имат съвсем различно мнение по този въпрос.

Те твърдят, че само в една четвърт от случаите семейното проклятие е наистина такова: хората често са склонни да преувеличават бедите, които са ги сполетели.

Проклятието, подобно на таланта, е вродено нещо. Всеки притежава енергийната памет на своите предци и чрез изучаване на ситуациите, възникнали в семейството, можете да намерите отговори защо човек има определени проблеми със здравето, живота, семейството или кариерата.

Родовото проклятие е негативна програма, която се предава в семейството от поколение на поколение.

Езотерично погледнато, това е негативно влияние върху семейството с цел наказание и отмъщение.

За най-силно проклятие се счита проклятието, изречено от невинно ранен или умиращ човек. Проклятието може да бъде причинено и от негативни действия на членове на семейството.

Греховете на предците се пренасят върху техните деца, внуци и правнуци. Смята се, че негативната програма приключва в 7-мо или 13-то поколение. Но може да стане и по-рано, ако потомците положат усилия.

Проклятието на предците в психосоматиката

Учените нямат достоверни данни дали болестите и проблемите наистина се предават по наследство, но психосоматиците имат своя теория по въпроса. Според тях, ако майката или бащата са живели по програмата “жертва”, без да знаят как да се справят с проблемите, детето им ще бъде като тях.

То ще живее според същата негативна програма, която е наблюдавало в семейството и несъзнателно е научило. Тъй като, родителите не могат да се справят с проблемите, избират токсични взаимоотношения и не искат да се справят с несгодите, детето ще живее по същата програма и ще учи на нея своите деца.

В психосоматичния смисъл на всяка болест няма нищо друго освен вътрешни психологически проблеми и негативни нагласи, които лесно преминават от родителите към децата.

Хората, които не са преодолели семейната травма, ще повторят живота на своите предци. Те пренасят върху себе си начина на живот, комплексите, страховете и дори болестите на по-възрастните си роднини. Семейните травми се съхраняват дълбоко в подсъзнанието, което помни всеки детайл. Така отрицателните черти на характера, лошите навици и болестите се предават от поколение на поколение. Това е колективно мислене.

Именно колективният начин на мислене и семейните вярвания за това „какъв трябва да бъде животът“ са причините за всички болести и проблеми.

Най-болезненото е да се съгласим, че всеки от нас несъзнателно копира живота на любимите си хора. Но семейното проклятие има реална основа. Това е предаване на поведенчески модели, програми от поколение на поколение, според които се формира всеки човек.

Пътят към здраво и щастливо семейство се състои от три етапа: първият е да приемете родителите и роднините си, вторият е да се откажете от тяхната идеология и житейски навици и последният е да изберете нови вярвания и по този начин да спрете цикъла на родово проклятие, лоша наследственост и негативни програми в семейния кръг.