НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това средство премахва всички токсини от тялото, хроничното възпаление и болката в...

Това средство премахва всички токсини от тялото, хроничното възпаление и болката в ставите

0
Вана с английска сол за детоксикация на организма

Редовната употреба на вана с английска сол не само детоксикира тялото, но е и ефективна в случаи на микози по краката, гъбички по ноктите, подагра, навяхвания, натъртвания или болки в мускулите. Английската сол всъщност е име за магнезиев сулфат. Магнезият е едно от най-често срещаните вещества в нашето тяло, което е необходимо за правилното функциониране на много физиологични процеси.

Магнезият е необходим за много важни физиологични процеси като: правилното функциониране на мускулите и нервната система.

Детоксикация и облекчаване на стреса

Ваната с английска сол помага да се отървете от стреса и ускорява отстраняването на токсините. Магнезият играе много важна роля, например, в освобождаването и използването на съединението, наречено серотонин, което означава, че ваната с английска сол намалява стреса, безпокойството, нервността и също така е ефективна срещу безсъние.

Детоксикиращият му ефект също не е за пренебрегване: магнезиевият сулфат помага за премахване на отпадните продукти от клетките.

Смесете чаша английска сол във вана с топла вода и останете в нея за двадесет минути. Може да я повтаряте два или три пъти седмично.

Мускулни спазми

Отдавна е известно, че магнезият е много ефективен срещу мускулни спазми, а английската сол също може да успокои болката, да намали възпалението и да ускори регенерацията и заздравяването на мускулите. Ето защо английската сол е силно препоръчителна за редовно спортуващи.

Смесете половин чаша английска сол с достатъчно топла вода, за да направите гъста, но удобна за мазане паста. Нанесете я върху болезнената зона, оставете да действа 15 минути, след което изплакнете обилно.

Пристъпи на подагра и болки в ставите

Добрите свойства на английската сол включват способността й да намалява болката, подуването и хроничното възпаление не само в мускулите, но и в ставите, поради което може да бъде много ефективна при различни ставни болки и дискомфорт, произтичащи от износване на ставите или дори срещу пристъпи на подагра. Английската сол има добър ефект и върху нервната система.

За ваната смесете три супени лъжици английскас сол с топла вода, накиснете засегнатата част от тялото в нея за половин час, след което изплакнете обилно с чиста вода. Повтаряйте три пъти седмично.

Проблеми с косата

Когато се прилага върху косата или скалпа, намалява омазняването и детоксикира скалпа (това може да е особено важно за тези, които използват много продукти за оформяне на косата, защото те могат да се натрупат върху скалпа, да запушат порите и това може да доведе до косопад или омазняване след известно време), може също да снабди космените фоликули с основни минерали.

Смесете супена лъжица или две английска сол в шампоана си, след което измийте косата си, както обикновено. Да не се използва върху суха коса!

Кожни проблеми

Английската сол също има много добър ефект върху кожата ни, особено ако е склонна към омазняване и акне. Скрабът с английска сол премахва мъртвите кожни клетки, намалява омазняването на кожата, а също така ще ви отърве от микробите, които могат да причинят появата на възпалено акне.

Вземете малко количество английска сол, около една супена лъжица, в дланта на ръката си, смесете я с малко вода, след това разтрийте с нея лицето, гърба, раменете или местата, където може да се появи акне. Изплакнете с хладка вода.

Миризма по краката и гъбички

Без значение какъв проблем с краката имате (гъбички, неприятна миризма, болка в ходилата и др.), ваната за крака с английска сол може да бъде решение. В допълнение към ваната с английска сол, струва си да изтъркате кожата на краката с английска сол, тъй като това може да бъде много ефективно срещу мазоли.

Английската сол също е много полезна при пролетна умора и детоксикация.

Английската сол съдържа магнезий и сулфат, като и двата лесно се абсорбират в кожата и кръвния поток. Ваната с английска сол инициира така наречената обратна осмоза в тялото: вредните вещества се отделят, а магнезият и сулфатът ги заместват. Първият е от съществено значение за функционирането на мускулната и нервната система, има противовъзпалителен ефект, подобрява кръвообращението и притока на кислород. Сулфатите са основни градивни елементи за здрави стави, кожа и нервна тъкан. Температурата на водата не трябва да надвишава 33 градуса!

Ето как се прави ваната с английска сол

Продължителността на ваната трябва да бъде най-малко 40 минути. Токсините напускат тялото за около 20 минути, минералите се нуждаят от още 20 минути, за да се абсорбират.

Напълнете ваната с топла вода, добавете английска сол към водата според телесното си тегло:

  • между 45-70 кг: 450 г английска сол
  • между 70-90 кг: 600 г английска сол
  • над 90 кг: 750 г английска сол/ (на всеки допълнителни 20 килограма са необходими 150 г английска сол)

В допълнение към ваната с английска сол не използвайте сапун, защото той пречи на усвояването на минералите и детоксикацията! Полезно е за кожата, ако във водата добавите 100 мл зехтин.

Да не се използва по време на бременност, открити рани/изгаряния. При сърдечно-съдови заболявания се консултирайте с лекар!