НАЧАЛО ЗДРАВЕ Напитка срещу запек от две съставки

Напитка срещу запек от две съставки

0

Всеки от нас поне веднъж е имал храносмилателен проблем: запек, диария или метеоризъм. Констипацията или запекът засяга милиони хора, три четвърти от които са жени, но проблемът често се пренебрегва, било поради срам, било поради убеждението, че не може да бъде решен. Предлагаме ви да опитате домашна напитка срещу запек.

Запекът се проявява чрез намаляване на броя на изпражненията, тяхната твърдост и затруднено изпразване на червата. Причината най-често е промяна в обичайните ежедневни навици (пътуване, временно обездвижване, прекомерно хранене), употребата на определени лекарства (например успокоителни или лекарства против киселини) или заболявания като: диабет, тумори, синдром на раздразнените черва, множествена склероза и др., а също така, често се среща по време на бременност.

Запекът не е безвреден.

Той може да причини и други, много неприятни заболявания, като анални фисури (увреждане на лигавицата на аналния канал), язви на ануса и много често хемороиди. По този начин се създава затворен кръг, поради което ситуацията непрекъснато се влошава.

Запекът може да се появи само от време на време или да се развие в хроничен проблем, ако продължи повече от шест седмици. Често е придружен от умора, тъй като тялото не се освобождава достатъчно от токсините от чревното съдържимо.

Съветваме всеки, който има хронично лошо храносмилане и продължителен запек, да си приготви следната натурална напитка.

Необходими съставки:

  • 1 връзка листа спанак
  • 200-300 г кисело мляко

Изберете висококачествен, млад, пресен спанак. Отделете листата от стъблата и ги измийте добре. Поставете листата в блендер. Добавете кисело мляко. Разбъркайте добре. Пийте по една чаша от тази напитка сутрин и вечер.

Това бързо стимулира храносмилателната система да работи правилно.

Опитайте и вие тази напитка срещу запек, приготвя се лесно и бързо, полезна е за цялото тяло и действа.