НАЧАЛО ЗДРАВЕ Важни съвети за предотвратяване на подагра

Важни съвети за предотвратяване на подагра

0
За предотвратяване на подагра, следвайте тези правила!

За предотвратяване на подагра е важно да следвате определени правила. В противен случай, това състояние ще ви вгорчи живота.

Причинява подуване, скованост и силна болка. Не е тайна какво я причинява: голямото количество пикочна киселина в тялото, която се отлага в твърди кристали в ставите. Пикочната киселина е продукт на разграждане на пурините, които се намират главно в месото.

Когато бъбреците не са в състояние да разграждат пикочната киселина, тя кристализира и се отлага около ставите, причинявайки артрит.

Най-важното е да спазвате здравословна диета, богата на пресни плодове и зеленчуци и пълнозърнести храни. Трябва да се намали консумацията на захари, наситени мазнини и алкохол.

4 правила за предотвратяване на подагра:

  1. Пийте много вода, тъй като тя помага за изхвърлянето на токсините. Водата с лимон е най-добра. Когато тялото е алкално, е в състояние да предотврати развитието на подагра. Водата с лимон повишава алкалността и предотвратява образуването на кристали на пикочната киселина. Изстискайте половин лимон в 200 мл топла вода и пийте всяка сутрин на гладно.

2. Ябълковият оцет също повишава алкалността на тялото. Ябълчната киселина е ефективна при освобождаването на пикочната киселина от тялото. Добавете супена лъжица ябълков оцет към 200 мл вода и пийте всеки ден преди обяд и вечеря.

3. Сложете половин чаена лъжичка сода за хляб в чаша вода. Пийте това всеки ден. При подагрозен пристъп във водата се добавя цяла чаена лъжичка.

4. Използвайте куркума. Пийте мляко с куркума и мед. Куркумата е защитник на бъбреците и мощно противовъзпалително средство.