НАЧАЛО ЗДРАВЕ Японска техника за подмладяване: Нужна ви е само минута

Японска техника за подмладяване: Нужна ви е само минута

0
Подмладяване на кожата около очите с японски масаж

С възрастта, гледайки се в огледалото, забелязваме, че очите ни са станали по-уморени и тъжни. Веждите и горните клепачи увисват, външните ъгли на очите увисват, появяват се малки бръчици и отоци. Азиатски шиацу масаж помага за подмладяване на кожата около очите.

Единствените движения, които трябва да се правят, са притискания върху определени точки. Японките активно практикуват шиацу, това е тайната на тяхната красота и младост.

Ежедневният шиацу масаж отнема само 1 минута. И трябва да го правите сутрин и преди лягане или когато почувствате, че очите ви са уморени.

Какво е шиацу масаж?

Името на масажа идва от две японски думи: „натиск“ и „пръст“. Масажът е измислен от японския лекар Токуиро Намикоши в началото на 20 век. Основава се на познаване на анатомията и тайните на тибетската медицина. Той го използва за лечение на артрит. Методът е официално признат в Япония и все още се използва много активно дори в козметологията.

Интересно е, че авторът на техниката е живял до 95 години и е изглеждал много по-млад от тази възраст. Той твърди, че масажът се основава, наред с други неща, на инстинкти. Например ситуация, при която човек търка и механично нагрява място, което му причинява болка.

Чрез натискане на определени точки по тялото и лицето може да се подобри кръвообращението и лимфата, а метаболитните процеси в тъканите в този случай се осъществяват много по-бързо и по-ефективно. Започва естественият процес на обновяване на тялото.

При масажирането на зоната около очите мускулите укрепват и бръчките се изглаждат. Поради стимулацията се ускорява производството на колаген и еластин, повишава се еластичността на кожата, производството на себум от кожата се нормализира.

Японска техника за подмладяване на кожата около очите

Повдигане на веждите

Действие: върху вътрешния и външния край и в центъра на веждите

Поставете показалеца, средния и безименния пръст върху точките, натиснете. За да накарате веждите да се „върнат на мястото си“, насочете натиск върху веждите леко нагоре за 7 секунди.

Премахване на пачия крак

Действие: във външните ъгли на очите

Поставете показалеца си върху точките, загрейте леко областта, натиснете и отпуснете. Можете леко да натиснете мускулите към слепоочията, без да повдигате пръстите си. Имайте предвид, че трябва да разтегнете не кожата, а мускулите за 3 секунди. Повторете 3 пъти.

Премахване на подпухналостта

Действие: във вътрешния ъгъл на окото, между окото и носа

Поставете показалеца си в точките и натиснете строго перпендикулярно, без да разтягате или движите кожата. Можете да оформите “вилица” със средния и показалеца и едновременно да натиснете върху вътрешния и външния ъгъл на очите за 3 секунди. Повторете 3 пъти.

Елиминиране на бръчките на моста на носа

Подмладяване на кожата около очите с японски масаж

Действие: между веждите, зоната на “трето око”

Свържете плътно показалеца, средния и безименния пръст и натиснете с възглавнички 3-те точки между веждите за 5 до 7 секунди. Повторете 2 пъти.

Подмладяване на кожата под очите

Подмладяване на кожата около очите с японски масаж

Действие: върху костите под очите

Поставете показалеца, средния и безименния пръст върху точките и натиснете за 10 секунди. Повторете 2 пъти.

Тази система може да се изпълнява самостоятелно или чрез изучаване и извършване на масаж на цялото лице по техниката шиацу. Тази техника ще направи по-ефективен и всеки друг масаж или лицева гимнастика.