НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА С този трик фугите и плочките в банята ще блестят от...

С този трик фугите и плочките в банята ще блестят от чистота, без търкане

0
Почистване на душ кабината, плочките и фугите

Защо да купувате агресивни почистващи продукти, за да поддържате банята чиста? Ако искате да използвате по-екологични средства и да отделите по-малко време за тази задача, има няколко естествени средства за почистване на душ кабината, които са едновременно безопасни и ефективни.

Почистване на душ кабината

Почистването на душ кабината не винаги е лесно, тъй като петната от сапун и варовик, трудно се отстраняват. За да се преборите ефективно с мръсотията, някои силни почистващи препарати могат да улеснят работата ви. Но, като цяло са скъпи и вредни за околната среда. Докато екологичните средства са евтини и вероятно вече се намират в кухнята ви.

Сода бикарбонат, ефективното оръжие срещу варовик

Капки вода винаги остават по стените на душ кабината. Те в крайна сметка изсъхват, което води до образуването на варовикови отлагания, които са много трудни за отстраняване. Тези неприятни петна могат да се появят по цялата повърхност на душ кабината, както и върху плочките. За да разрешите този проблем, ще ви помогне содата. Този бял прах е перфектен за премахване на мръсотията без много усилия. Процедурата е много проста. Ако смесите сода с малко вода, ще получите гъста паста. Разнесете я върху петната с чиста гъба.

Лимонена киселина и бял оцет

Благодарение на своите избелващи и дезинфекциращи свойства, лимонената киселина предлага много надежден резултат. Просто изсипете чаша топла вода в спрей бутилка и добавете две супени лъжици лимонена киселина. Разбъркайте добре и напръскайте с разтвора замърсените участъци. Изчакайте няколко минути, преди да почистите с кърпа. Нямате този продукт под ръка? Можете да смесите бял оцет с кислородна вода. Изсипете в спрей бутилка две чаши вода, супена лъжица оцет, половин чаша спирт, супена лъжица препарат за съдове и половин чаша кислородна вода. Този продукт ще направи чудеса с вашата душ кабина.

Оцет срещу варовик

Белият оцет остава надежден съюзник за премахване на петната от варовик и котлен камък по душ кабината. Всичко, което трябва да направите, е да го смесите с вода в съотношение 1:1. Потопете чиста гъба в този разтвор и почистете цялата стъклена повърхност на душ кабината. След това, изплакнете с вода. Ако петната са много упорити, можете леко да загреете оцета, за да получите още по-добър ефект.

Как лесно да почистите фугите?

Можете да използвате сода за отстраняване на полепналата мръсотия и за неутрализиране на всички бактерии.

В средно голям съд, пълен с гореща вода, смесете 100 г сода за хляб, малко течен сапун и малко кислородна вода.

Нанесете върху замърсената повърхност и изтъркайте фугите със стара четка за зъби или специална четка за тази цел.

Оставете да действа поне половин час и след това, изплакнете добре.

Почистване на ваната

Кислородната вода е гениалното решение за жълтеникавите петна, които често се появяват по ваната или под душа. Напръскайте и оставете да действа около половин час, преди да изплакнете. Петната ще изчезнат напълно.