НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не затворих веднага телефона и чух нещо, което не трябваше

Не затворих веднага телефона и чух нещо, което не трябваше

0
Бях много наранена, от това което чух съпруга ми да казва

След като говорих със съпруга си по телефона не затворих веднага. Шофирах и ми беше трудно да го направя. Когато чух фразата след моето „чао“, се почувствах много зле. Между другото, съпругът ми никога не натиска червения бутон в нашето семейство, това е моя задача.

По звука разбрах, че съпругът ми не е сложил телефона в джоба си. Чувах гласа му съвсем ясно.

“Е, мацки, браво! Тъй като ме изчакахте да говоря по телефона, сега съм изцяло ваш. Нападайте! Гладни ли сте?”

След тази фраза чух някакъв шум в слушалката. Не се чуваха гласове, само странни звуци и шумолене.

Паркирах колата си на паркинга и се опитах да се съвзема. Бях много наранена. Десет години брак, син в училищна възраст, всичко общо сме придобило с много труд. Как е възможно?

Никога не съм проверявала съпруга си, защото му имах пълно доверие. Вярвам, че отношенията трябва да се градят на доверие. Бях честна с него и мислех, че и той ми е верен.

Реших първо да поговоря с психолог, а след това да говоря със съпруга си. Трябваше да се справя с емоциите си, защото аз самата не можех да го направя. Свързах се с двама експерти. Всеки от тях имаше собствено мнение.

Първият психолог беше мъж. От поведението му разбрах, че самият той има нужда от консултации и психологическа помощ. Той ми каза:

“Не знаеш ли, че не можеш да подслушваш лични разговори? Защо не затвори телефона веднага? Сама си си виновна за това, което се случва в семейството ти в момента. Трябва да забравиш за този разговор и да се опиташ да продължиш. В противен случай разводът е гарантиран.

Той сякаш не разбра с какъв проблем дойдох. Не само това, той каза, че имам нужда от поне десет консултации, за да върна емоционалното си здраве обратно. Въпреки че изглеждах по-адекватна от него. Сбогувах се и си тръгнах. Стана ми ясно, че не мога да работя с такъв психолог.

Втората беше жена. Тя каза:

“Ако не си готова да изтърпиш всичко и да забравиш, тогава не си длъжна да забравяш за обидата. Трябва, обаче, да се подготвиш за факта, че реакцията на съпруга ти към откровението ти може да бъде всякаква. Може да си събере багажа и да си тръгне, готова ли си за такова развитие на събитията?

“Готова съм!” – отговорих аз уверено.

Казах на съпруга си истината. Бях наистина готова за изблик на емоции и развод, така че разделих имуществото в главата си и се замислих дали ще го пускам да вижда сина ни.

“Мила, за какво говориш? Работя във ферма. Хранех кокошките. Когато ми се обади, бях в кокошарника“, отговори съпругът ми.

Да вярвам на съпруга си или не? Той наистина е фермер. Но, ако ме лъже?