НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Изберете цветова комбинация и вижте какво казва тя за вашата личност!

Изберете цветова комбинация и вижте какво казва тя за вашата личност!

0
Защо предпочитаме определен цвят пред друг

Съвременната психология предполага защо предпочитаме определен цвят. Цветът, който обичаме или предпочитаме, не е случайност, а продължение на това, което сме.

Психологията на цветовете е много обсъждана тема от онези, които вярват, че цветът, който харесват, е отражение на това кои са. Това зависи до голяма степен от нашето възпитание, културен произход, влияние на околната среда, личен опит и т.н.

Затова, когато пораснем, избираме определен цвят и го смятаме за цвета на нашата душа.

Избираме дрехи в определен цвят, защото смятаме, че той перфектно отразява нашата личност. Ето защо, е известно, че марките използват специфичен набор от цветове, за да привлекат целевата си аудитория. Дори подсъзнателно цветовете, които избираме, показват кои сме и защо сме привлечени точно от този цвят, твърдят психолозите.

Защо предпочитаме определен цвят? Какво казва любимата цветова комбинация за нас?

Лилаво и синьо

Най-вероятно сте творческа душа. Искате да изразите своите мисли, идеи и чувства, но не винаги или пред всички. Може да нямате много приятели, като се има предвид вашият частично интровертен характер, но тези, които имате, са ви много близки и ги цените.

Вие сте чувствителни, емпатични и емоционални. Притежавате спокойствие, което привлича другите към вас. Хората вероятно ви ценят заради мъдростта и търпението, с които се опитвате да изслушвате проблемите им.

Тези качества ви правят почти един от най-добрите, но понякога има моменти, когато отивате в собствения си свят и се затваряте там. Вашата емпатична природа, обаче, никога няма да ви позволи да останете встрани от онези, които се нуждаят от подкрепа.

Жълто и бяло

Бялото означава простота, а жълтото означава радост. Ако тази комбинация е вашият избор, най-вероятно сте обикновен човек, който се наслаждава на простите моменти и прости радости от живота.

Това, което повечето хора пренебрегват обаче, е, че вие ​​сте независим и целенасочен човек, който е оптимист и работи за постигане на положителни резултати в живота. Освен това, обичате да излъчвате позитивизъм.

Вие сте весел човек и се опитвате да намерите светлата страна във всичко. Може да има моменти, когато пропускате ранни признаци на провал поради оптимистични нагласи, но това е моментът, когато способността ви да се съсредоточите върху най-важното ви помага да се върнете на правия път.

Тюркоазено и розово

Вероятно сте спокоен човек със силен характер. Освен това, сте добър комуникатор и можете да изразите чувствата си много добре. Но това не означава, че разкрасявате истината. Всъщност, вие винаги слушате сърцето си.

Вие сте грижовен и състрадателен и знаете как да излекувате сърцето си и да повлияете на мислите си. Освен това, вие сте вечен романтик и много чувствителен към себе си, обичате и обичате да бъдете обичани. Понякога, вашите силни страни и чувствителност се сблъскват и тогава използвате аналитичния си ум, за да се примирите със себе си.

Червено и синьо

Това е много традиционна цветова комбинация. Но, ако изберете тази комбинация, може да откриете, че една страна на вашата личност се сблъсква с друга.

От една страна, вие сте уверен, оптимистичен и общителен човек, но понякога можете да се окажете в състояние на осъзнатост, интроспекция и мълчание.

Въпреки че, може да имате много приятели поради общителния си характер, понякога може да ви е трудно да намерите някой, на когото имате доверие. Но преди всичко единственото нещо, което ви прави спокоен и внимателен човек, е вашият вътрешен мир и честност.