НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Бившият ми съпруг искаше да ме надхитри, но аз го направих по-добре

Бившият ми съпруг искаше да ме надхитри, но аз го направих по-добре

0
Свекърва ми обвини мен, че напуснах съпруга ми

Свекърва ми обвини мен за развода. Нарече ме плъх, само защото реших да изтегля ипотека. Но, ако някой е плъх, то това не съм аз.

Бракът ни продължи девет години. През това време ни се родиха две деца. Голямото е на седем, малкото е на 3 години. През всичките тези години не успяхме да се сдобием със собствено жилище. Съпругът ми постоянно казваше, че нямаме пари и не вижда причина да дплаща на банката големи лихви. В същото време, постоянното обиклаяне по апартаменти и плащането на наем е нормално за него.

С годините не можах да се почувствам като нормална домакиня. Живеехме в апартаменти с не най-добрата обстановка и съпругът ми не се стремеше да я подобри. Нямал пари, както казваше той, но по-късно разбрах, че не е така. Той не се опитваше дори да поправи нещо със собствените си ръце. Защо да прави нещо за апартамента на някой друг. Така живеехме със стари мебели и употребявани домакински уреди. За девет години сменихме шест апартамента и във всички ситуацията беше една и съща.

Тези премествания ми се отразиха. Заради едното родих преждевременно. Друг път се местехме с новородено второ дете на ръце. Още тогава ми беше ясно, че не мога да разчитам на съпруга си. Но в името на децата търпях. Доскоро се надявах, че въпросът с ипотеката все пак ще бъде решен. И тогава чух заветните думи от съпруга си.

Той се съгласи да изтеглим кредит, но само при едно условие. Апартаментът да е на името на майка му. И всичко това, защото съпругът ми имаше лоша кредитна история. Той изтегли кредит, за да може по-малкият му брат да си купи кола. В крайна сметка съпругът ми трябваше да изплати дълга вместо него.

Затова имаше риск да не ни отпуснат кредит. Аз съм в отпуск по майчинство и почти нямам шанс. Всичко изглежда логично, не можем да изтеглим ипотека, така че трябва да помолим свекървата за помощ. Просто не ми хареса факта, че ние ще изплатим кредита, а свекървата ще е собственик на апартамента. Прекрасно разбрах, че това не е в полза нито за мен, нито за децата.

Реших да действам сама. Знаех, че е трудно да ми отпуснат кредит, но все пак опитах.

За процедурата ми трябваше справка за доходите на съпруга ми. Тогава научих, че парите, които получава не са никак малко. Просто, е криел редовно определени суми от мен.

Съпругът ми се оправдава с това, че съм в отпуск по майчинство, не съм инвестирала финансово в семейството и затова е решил да трупа спестявания.

Изобщо не бях доволна от начина му на мислене. Доверието към него напълно изчезна. В тази ситуация лесно можем да се окажем на улицата.

Изпратих най-малкия син на детска градина и се върнах на работа. Вдигнаха ми заплатата, увеличиха бонусите. Разбрах, че нямам бъдеще със съпруга ми. Толкова дълго криеше доходите си от мен, лъжеше, за да не изтегли ипотека.

Купих малък апартамент с помощта на татко. Правим ремонти с любов.

Когато разбра, свекървата започна да ме обвинява, че аз тайно съм спестила пари от заплатата на съпруга си и съм купила апартамента с тях. Добре, че напуснах това семейство.