НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ След работа синът ми идва на вечеря при мен, защото снаха ми...

След работа синът ми идва на вечеря при мен, защото снаха ми го държи гладен

0
Синът ми идва на вечеря при мен, защото снахата не готви

След работа синът ми идва на вечеря при мен. В началото дори се радвах, че е намерил свободно време за мен, но след това, забелязах, че е ужасно гладен. Можеше да изяде първо, второ ястие, десерт и също да поиска допълнително. Започнах да го разпитвам и разбрах, че жена му е спряла да му готви.

Синът ми е женен от 8 години. Имам внучка на 4 години. Доскоро смятах, че синът ми има късмет с жена си. Уважавах снаха си и не се намесвах в семейството им. Но сега мнението ми за нея се промени.

Наскоро синът ми беше уволнен от предишната си работа. Компанията фалира. Веднага си намери друга работа, за да изхранва семейството си.

Жена му не работи. Сегашната му заплата не е толкова висока, колкото беше преди. На снаха ми това не й хареса.

Честно казано, снахата е добра домакиня и съпруга. Тя не притисна веднага съпруга си и се опита да го подкрепи. Тя, обаче, не разбира колко е важно за него да работи по специалността си. С две висши образования той не иска да работи на строеж, само защото там плащат повече.

В продължение на една година синът ми работи, не това, което му харесва. Жена му казва, че тези пари не й стигат, въпреки че заплатата му е над средната. В знак на протест снахата спряла да готви и да купува продукти за вкъщи. След като синът ми не печели достатъчно, нека гладува. Тя открито държи съпруга си гладен и не вижда нищо лошо в това.

Готви за дъщеря си и за себе си, но не оставя дори троха хляб за него. Ето защо синът ми идва на вечеря при мен. Няма желание да тича по магазините, а след това да стои до печката. Освен това, дава цялата си заплата на жена си.

Не мисля, че една добра жена би направила това. Не е ли възможно да мотивира съпруга си по друг начин? Тя не го подкрепя, въпреки че е трудно да си намери по-добра работа веднага.

Неудобно и срамно е синът ми да идва при мен. Но какво да правя? Въпреки че, живея с една пенсия, няма да го оствая гладен.

Но снаха ми ще унищожи семейството си със собствените си ръце.