Искате ли да научите как се премахват лесно петна и котлен камък по тоалетната чиния? Този много ефективен метод ще накара банята ви отново да заблести.

С течение на времето тоалетните чинии се покриват с петна и котлен камък. Тези проблеми се дължат на образуването на варовик и натрупването на други остатъци от мръсотия.

Нищо странно, като се има предвид, че през целия ден тоалетната се използва по няколко пъти на ден, особено ако има няколко души в семейството.

Нормалното почистване на банята и тоалетната може да не е достатъчно за премахване на петна, мръсотия и остатъци от варовик. Всъщност, е препоръчително редовно да правите по-основно почистване.

Това предотвратява образуването на петна, котлен камък по тоалетната чиния и неприятните миризми от банята.

Изсипете лимонов сок и почистете тоалетната чиния с четката или гъба и ще се отървете от жълтите петна. Лимонът или алтернативно лимонената киселина имат силни дезинфекциращи и декалциращи свойства.

Ако не искате да купувате специални продукти за почистване на вашата баня и тоалетна, можете да си направите много ефективно естествено почистващо средство. То премахва котлен камък. Необходимите съставки са сода и сол.

Содата за хляб е продукт, който е универсален и полезен за почистване на много елементи в дома. Трябва да вземете около един килограм сода за хляб и да добавите един килограм сол. За приготвянето на това средство е важно пропорциите на тези две съставки да са еднакви.

Всичко, което трябва да направите, е да намажете с тази смес всички стени на тоалетната и петната.

Остава да почистите тоалетната с четката.

За още по-добър ефект оставете да престои през нощта. На сутринта ще откриете, че вашата тоалетна отново е идеално чиста.