НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Лесни начини за вкореняване на растения с помощта на алое вера

Лесни начини за вкореняване на растения с помощта на алое вера

0
Вкореняване с алое вера на любимите ви растения

Споделяме лесен начин за вкореняване с алое вера. Това е невероятен метод, който можете да използвате, за да отглеждате всяко растение в дома си.

Всички растения са различни и изискват специални грижи и внимание. Трябва да разберете всъщност от какво се нуждае типът растение, което отглеждате.

Растенията се нуждаят от различно количество светлина, вятър, сянка, вода, почва и тор. Дори размерът на саксията има значение. Някои растения предпочитат да растат в почва в градината, отколкото в почва в саксия на терасата.

Ето защо е много важно да разберете защо едно растение не се развива правилно. Преди да изкорените и изхвърлите растението, ви препоръчваме да коригирате всички горепосочени фактори. След като това стане, можете да продължите към вкореняване с алое вера. Ще ви споделим как можете да го направите.

Вкореняване с алое вера

Първият вариант е да прикрепите клонче на растението, което искате да отгледате в голям лист от алое вера. След като го сложите в листа, го сложете в саксия и напълнете с необходимата почва. След това, можете да полеете.

Вторият начин е извличането на гел от алое. Всичко, което трябва да направите, е да разрежете листа на алое вера наполовина и да използвате нож, за да изгребвате целия гел. За да не загубите част от гела, сложете стъклен или друг съд под листа, който може по някакъв начин да улови течността.

Блендирайте го. Уверете се, че е възможно най-течен, след което го изсипете в саксия, в която вече сте изсипали почвата. След това, засадете клона на растението, което трябва да отгледате.

Третият метод е просто да изсипете малко количество гел от алое вера, без да го блендирате. Този метод може да бъде особено полезен за малки растения, които не се нуждаят от много продукт за вкореняване, а само от малко помощ.