НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Запомнете тези съвети и няма да видите комар цяло лято!

Запомнете тези съвети и няма да видите комар цяло лято!

0
Домашни репеленти срещу комари, които наистина работят

Комарите не само постоянно ни притесняват у дома, но са и кръвопийци, които ни хапят и оставят неприятни розови петна по кожата ни. Някои от тях дори могат да са носители на вируси. Предлагаме ви да изпробвате тези домашни репеленти срещу комари.

Уморихте ли се от ухапването и досадното жужене, което ви държи будни? Време е да прогоните тези нежелани насекоми. Ако не харесвате химическите репеленти, някои естествени методи се оказват много ефективни за прогонване на комарите.

Защо комарите идват в дома ви?

Комарите се размножават предимно във водна и нехигиенична среда. Тези насекоми обаче са най-известни с това, че са особено привлечени от миризмите на човешка кръв и тяло. Тъй като, те понякога нахлуват в къщата, е необходимо да знаете как да ги прогоните веднъж завинаги. Ако се грижите за околната среда и не искате да използвате токсични вещества, можете лесно да ги държите далеч от погледа си благодарение на някои много достъпни естествени съставки. Трябва да знаете, че комарите имат много изострено обоняние и някои миризми буквално ги плашат.

Ето кои са най-добрите домашни репеленти срещу комари:

Мушкато

Мушкатото е много красиво цвете, което краси терасите и балконите. Но, също така има особеността да отблъсква насекоми, особено комари, които не могат да понасят аромата му. Поставете го на добре осветено и слънчево място, за да подсилите аромата му и да прогоните всички тези вредители.

Лимон и канела

Това е много мощна комбинация, която бързо ще прогони комарите от дома ви. Всичко, от което се нуждаете, е лимон и малко канела. Разполовете лимоните, поръсете половинките с малко канела и ги сложете върху решетката на фурната. Не затваряйте вратата на фурната и печете 5 минути. След това, изключете. Оставете вратата отворена и си легнете. На следващата сутрин ще откриете, че в къщата вече няма никакви насекоми, нито комари, нито мухи. Като бонус, лимонов и освежаващ аромат изпълва интериора ви.

Утайка от кафе

Вие сте любител на кафето? Не изхвърляйте утайката. Този метод е много ефективен, особено ако имате вътрешен двор. Поставете утайката от кафе върху алуминиево фолио и го поставете в чиния. След като изсъхне, запалете с кибрит. Димът излъчва много неприятна миризма за насекомите.

Ароматни билки

Много билки имат силата да отблъснат тези досадни насекоми. Въпросният аромат е толкова деликатен за нас, но толкова отблъскващ за комарите. Мента, лимонова трева, върбинка, мащерка или дори босилек са идеални за прогонване на насекомите. В саксии, на перваза на прозореца или на балкона, тези растения са идеални за спиране на нашествието от насекоми. Освен това, заложете на интензивните етерични масла, които можете да капнете на определени места в дома.

Лимон и оцет

Комарите не обичат миризмата на лимон, камо ли на оцет. Тяхната интензивна миризма е безпогрешен репелент срещу насекоми, така че представете си комбинацията от двете съставки. Гарантирано ще се отървете от тях за нула време. Нарежете няколко резена лимон, поръсете ги с оцет и ги поставете на перваза на прозореца. Като алтернатива можете да направите смес от тези две съставки и да я напръскате върху растенията и рамките на прозорците. Ще бъдете възхитени от резултата.

Евкалипт

В края на краищата дори ароматът на евкалиптови листа незабавно прогонва комарите и другите досадни насекоми. Просто изгорете малко количество билка и оставете дима да се разпространи из цялата къща. Можете, също така да приготвите отвара от евкалиптови листа. Ароматът ефективно ще защити дома ви от насекоми.