НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА С таблетки за съдомиялна машина си спестявам много пари

С таблетки за съдомиялна машина си спестявам много пари

0
Таблетки за съдомиялна машина Полезни употреби

Знаете ли, че тези малки таблетки могат да се използват не само за миене на съдовете? Тези многофункционални таблетки за съдомиялна машина са страхотни за разтваряне на мръсотия, но могат да се използват за различни домакински цели, стига да знаете правилните трикове.

Грижата за дома не изисква непременно изобилие от продукти за ефективно почистване. Съветите, споделени от опитни домакини, които ви представяме в тази статия, изискват само една съставка: таблетки за съдомиялна.

Употреби на ефективните таблетки за съдомиялна машина:

За премахване на лошите миризми от пералнята

Пералнята отделя неприятни миризми без подходяща поддръжка. За щастие, има много ефективен трик за справяне с проблема. За целта са ви нужни 2 таблетки за съдомиялна машина. Пуснете празен цикъл на пране и се насладете на изненадващите резултати!

За почистване на стените на кухнята

Този трик е идеален за премахване на мазни остатъци, полепнали по стените на кухнята. И също така работи за премахване на следи от молив или писалка по стените. За да направите това, просто смесете една таблетка с гореща вода. След това, накиснете кърпа в сместа и търкайте внимателно, докато петната изчезнат.

Почистване на тавите

С течение на времето се наслояват замърсявания по тавите, които са трудни за отстраняване. Напълнете тавата с гореща вода и пуснете таблетка вътре. Оставете за една нощ и измийте на следващата сутрин. Тавата ще бъде толкова чиста, колкото когато сте я купили.

За борба с миризмите от тръбите

Независимо дали става въпрос за кухнята, тоалетната или банята, поддръжката на вашите тръби е от съществено значение, за да избегнете неудобства, които изискват намесата на професионалист. Трикът за това е много прост. Поставете таблетка в сифона и бавно я залейте с 1 литър вряла вода. Таблетката ще се разтвори и ще елиминира остатъците от мръсотия. За най-добри резултати завършете този процес, като изплакнете с бял оцет.

За почистване на фурната

С препаратите за разтваряне на мазнини, но също и с разяждащите и дразнещи почистващи препарати за фурни трябва да се работи внимателно. Ако не изберете 100% екологични продукти, можете да използвате таблетка за съдомиялна машина, която има мощни свойства за постигане на същите резултати. За да направите това, просто разтворете тази многофункционална таблетка в купа с вода, която предварително сте кипнали. След като се охлади, потопете в нея микрофибърна кърпа и изтъркайте замърсените повърхности. Оставете да действа 15 минути, след което избършете с чиста кърпа. Резултатът: искрящо чиста фурна.

За възвръщане на белотата на дрехите

Белите дрехи понякога изискват ефективни съставки, за да върнат блясъка им. За тази цел поставете таблетка в пералнята. Но внимавайте, този трик важи само за бели тъкани. Цветното пране може да се обезцвети.

За почистване на тоалетните

Препоръчван от професионалисти по почистване, този съвет е идеален за безпроблемно почистване на вашата тоалетна.

Преди да си легнете, хвърлете таблетка за съдомиялна машина в тоалетната и я оставете цяла нощ. Просто пуснете водата на следващия ден. Това не само премахва остатъците от варовик, но и декалцифицира.