НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Краставиците не растат след покълване или засаждане? Ето с какво да ги...

Краставиците не растат след покълване или засаждане? Ето с какво да ги полеете, за да ускорите растежа им

0
Краставиците не растат Ето с какво да ги полеете

Повечето градинари поне веднъж са си задавали въпроса: “Защо краставиците не растат?”. Но как да ги накарате да се развиват по-бързо? Важно е да знаете причината за проблема, за да го разрешите.

Най-честата причина за забавяне на растежа е спадането на температурата на въздуха и почвата. Когато земята се затопли и растенията започват да се развиват отново бързо.

При студената почва не се усвояват торовете, така че не бързайте да ги добавяте, когато навън е студено. При затопляне на времето, подхранете краставиците с мая. За целта разтворете 100 г мая и 30 г захар в кофа с вода. След няколко часа разредете тора с чиста вода в съотношение 1:5 и полейте краставиците. Преди да го използвате, поливайте краставиците с обикновена вода.

Краставиците могат да се подхранят и с накиснат черен хляб. За целта напълнете 2/3 от кофа с черен хляб и залейте с вода със стайна температура до горе. Поставете тежест отгоре. След седмица прецедете разтвора, разредете го с чиста вода в съотношение 1 към 3 и полейте краставиците.

Не използвайте разтвор от кравешка тор, за да ускорите растежа, тъй като азотът се абсорбира бавно.

Ако краставиците не растат, можете да ги подхраните с минерални торове – карбамид или калиев хумат.