НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА След засаждане на доматите е важно да ги подхраните първо с този...

След засаждане на доматите е важно да ги подхраните първо с този тор: Пригответе го правилно!

Рецепта за тор, който доматите много обичат след засаждане

Това е рецепта за тор, който доматите много обичат. Прилага се 2 седмици след засаждането в почвата.

Доматите растат много бързо и имат всичко необходимо за правилното им развитие.

Важно е да го приготвите правилно. Много хора са чували за този тор, но не знаят в какви пропорции да го приготвят и как да разберат, че изобщо е готов.

Използвайте 10-литрова пластмасова кофа. Напълнете една трета с прясно набрана коприва и глухарчета, добавете 0,5 кг птичи тор. Залива се с вода догоре, покрива се с капак или дървена дъска, но не изцяло. Бактериите трябва да работят.

За да се приготви торът, той трябва да ферментира на топло място, например оранжерия. Поставете кофата в оранжерията и изчакайте цялата смес да ферментира. Ферментацията започва, когато на повърхността се появят мехурчета, и приключва, когато те изчезнат. Това е сигнал, че торът е готов.

В зависимост от топлината, ферментацията може да започне по-рано или по-късно. Но най-общо казано, обикновено са необходими 5-7 дни, за да се подготви торът.

Разредете в съотношение 1:20.

Това означава, че на всеки 10 литра вода трябва да добавите 0,5 литра от готовата инфузия, да разбъркате добре и да подхраните доматите. Можете да подхранвате краставици, чушки, патладжани, ягоди и малини във фазата на активен растеж.

Полейте с обикновена вода преди подхранване. Изсипете 1-1,5 литра на един корен. След 7-10 дни подхранете повторно и преминете към други торове, от които доматите се нуждаят за образуването на завръзи.

Не забравяйте да разредите тора с топла вода, за да не се стресират растенията. Това също е много важно.

Запомнете тази рецепта за тор!