НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Приех снахата, защото синът ми я обича, но това, за което ме...

Приех снахата, защото синът ми я обича, но това, за което ме помоли е недопустимо

Не харесвам снаха си Нито готви, нито чисти у дома

Синът ми реши да се ожени преди няколко месеца. Няма да ви лъжа, не харесвам снаха си. Като погледна тази разглезена млада дама ми става лошо. Но тъй като Андрей я обича, приех избора му.

Тя обича да излиза и да се забавлява. Това, че вече е съпруга, не й пречи. Може би синът ми не би побързал да й предложи брак, но родителите й бяха против съвместно съжителство без брак. Затова предприеха тази стъпка.

Казах на Андрей, че няма да се разбират, защото ценностите им са твърде различни. Тя е свикнала да живее под крилото на родителите си, които винаги са решавали проблемите й, така че е напълно неподготвена за самостоятелен живот. И бях права, само че синът ми го разбра твърде късно. Тя не знае как да се грижи за дома си, защото майка й не я е научила нито да готви, нито да чисти. Дори приготвянето на супа е непосиилна задача за нея. Синът ми призна, че жена му няма представа как се включва печката. За останалите домакински задължения дори няма да споменавам.

Снахата постоянно е на диети. Прави си салати, а синът ми гладува с дни. Човек, който се труди физически, не може да се храни само със салата. Андрей се измори вече сам да мие, почиства и създава домашен уют.

Поех инициативата и се опитах да науча снаха си поне на елементарни неща. Тя обаче е против. Виждате ли, тя не е била наета като прислужница. Тя също така казва, че готвя нездравословна храна и не иска да отровя съпруга й. За нея е по-важно да отделя време за кариера и саморазвитие, отколкото за домакинска работа.

Когато синът ми разбра, че няма смисъл да говори с жена си повече на тази тема, ми предложи да чистя и готвя в дома му срещу пари. Нямам нищо против, но всичко това ми се струва глупава идея.

Наистина ли съвременните жени не искат да угодят на мъжете си и да създадат уют в семейното гнездо? Защо приоритетите се промениха толкова много? По мое време не беше така. А сега много технологии, възможности, но жените са мързеливи. Те просто нямат желание да правят нещо вкъщи. Но защо тогава да се омъжват въобще?