НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Съвети за подобряване на потока на енергия и хармонията във всяка стая...

Съвети за подобряване на потока на енергия и хармонията във всяка стая в дома

Фън шуй е древна китайска практика за пространствената връзка между човека и неговата среда. Твърдейки, че подпомага потока на енергията в положителна посока, целта на фън шуй е да насърчи хармонията в жилището ви. Смята се, че подобрява финансите, настроението и качеството на живот.

Не сте сигурни откъде да започнете? Следвайте тези прости съвети, за да стимулирате хармонията в жилището ви и потока на положителна енергия във всяка стая на вашия дом. Ако разместването на някои мебели ще увеличи щастието ви, какво чакате?

Предна веранда

Когато става въпрос за фън шуй, предната веранда е особено важна. По-специално вратата е пътят, през който добрата енергия влиза в дома. Така че е от ключово значение предната част на къщата ви да е чиста и и без много мебели. В допълнение, предната веранда, която изглежда отворена и привлекателна, за разлика от неподдържаната веранда, която крещи „отивайте си“, ще генерира повече положителна енергия. Що се отнася до цветовите схеми, се казва, че светлата входна врата привлича най-много добра енергия.

Фоайе

Фоайетата обикновено са затрупани с обувки, палта и раници. Това е нещо, което трябва да се избягва, когато става дума за фън шуй. Бъркотията може да накара човек да се почувства енергийно ограничен, освен това привлича отрицателна енергия. Това е идеално място за окачване на произведения на изкуството или семейни снимки – нещо, което ще се окаже вдъхновяващо и привлекателно при влизане в дома. Препоръчват се пейзажи, тъй като представляват допълнителни прозорци в дома.

Дневна: Съвети за диван

Всекидневната обикновено е първата стая, в която се влиза в дома, което я прави едно от най-уязвимите пространства от гледна точка на фън шуй. Добре е да поставите дивана до стената. От друга страна, диван, „плаващ“ в средата на стаята, ще прекъсне енергийния поток. Смята се, че диван, който епоставен до стена, дава опора и стабилност на тези, които живеят там.

Дневна: Холни маси

Всеки тип екран трябва да бъде покрит или скрит, тъй като изпраща отражения подобно на огледало. От гледна точка на фън шуй огледалата се считат за рискови, тъй като, ако са поставени неправилно, те могат да изпратят енергия, която тече в обратна посока и обратно навън. В допълнение, кръгли, овални или маси с уникална форма, като тази на снимката тук, са предпочитани, тъй като енергията тече около тази форма по-добре от квадрат или правоъгълник с твърди ъгли.

Чиста кухня

Досега вероятно сте разбрали, че всякакъв вид безпорядък трябва да се избягва на всяка цена за целите на фън шуй. Това е особено вярно, когато става въпрос за кухненски плотове. Всичко, абсолютно всичко, което може да се прибере някъде, трябва да бъде прибрано. Това ще поддържа повърхностите чисти, за да не се възпрепятства енергийния поток.

Подреден хладилник

Всяко семейство с деца обикновено има разни снимки, напомняния, списъци и подобни неща, залепени на хладилника с магнити. Това привлича отрицателна енергия, както и вътрешността на хладилника, която е затрупана с остатъци и неотворени подправки. Поддържайте хладилника чист и подреден.

Кухненската мивка

Капещият или течащ кран трябва да се поправи незабавно. От гледна точка на фън шуй това символизира изтичането на парите, което никога не е добро нещо.

Баня

Хармонията в жилището ви зависи от подредбата на мебелите

Основното нещо е да държите вратата на банята затворена и капака на тоалетната спуснат. Смята се, че тоалетната изхвърля цялата положителна енергия от дома. Затова е важно капакът да се държи спуснат и вратата на банята да бъде затворена. Помислете: далеч от погледа, далеч от ума, когато става въпрос за това пространство в къщата ви.

Спалня

Хармонията в жилището ви зависи от подредбата на мебелите

Енергията протича най-добре в спални, които са чисти, удобни и приятни за окото. Прозорците, които внасят много естествена светлина, също ще допринесат за потока от положителна енергия.

Легло

Хармонията в жилището ви зависи от подредбата на мебелите

Що се отнася до фън шуй, леглото е най-важната част от мебелите в целия дом, като се има предвид колко часа прекарвате в него. Солидната табла, за предпочитане изработена от дърво, ще даде на тялото ви усещане за опора, докато спите. Трябва да се избягват метални табли. Те също могат да бъдат фини, като тази на снимката тук, която лесно се покрива с декоративни възглавници.

Прозорци

Хармонията в жилището ви зависи от подредбата на мебелите

Твърде много прозорци е лошо, но също и твърде малко прозорци. Балансът е важен, но е важно и прозорците да останат чисти. Те представят начина, по който виждате света отвън. Уверете се, че запазвате гледката си възможно най-ясна, като почиствате редовно прозорците си, както отвътре, така и отвън. Мийте прозорците отвътре по време на седмичното си почистване. Почиствайте външната страна приблизително веднъж месечно.

Такива прости неща като подредбата на мебелите и поддържането на ред и чистота влияят върху хармонията в жилището.