НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Мъжът ми внезапно стана много богат. Когато открих от къде идват парите,...

Мъжът ми внезапно стана много богат. Когато открих от къде идват парите, вече беше твърде късно

Съпругът ми, Дани, винаги е бил добродушен и простодушен човек. Работеше като учител по математика в местното училище и въпреки че не печелеше много, ние винаги успявахме да се справяме. Но нещо се промени.

Дани стана загадъчен, отдалечен. Постоянно беше на телефона, разговаряше с непознати хора. И внезапно, съвсем неочаквано, съпругът ми стана много богат. Нови дрехи, нови часовници, нов автомобил. Ние вече живеехме в свят на изобилие, което беше толкова необичайно за нас. Не можах да разбера откъде идват всички тези пари. Дани само ме уверяваше, че всичко е наред, че е „успял в бизнеса“.

Но аз не бях доволна. Нещо не беше наред. Търсих отговори. И една вечер, когато Дани беше излязъл и беше оставил лаптопа си отключен, аз открих тайната му.

В електронната му поща бяха десетки съобщения от различни хора, всички те говореха за „операции“, „сделки“ и „доставки“. Тогава видях документ, който напълно промени живота ми – банкова сметка, пълна с много пари. Парите идваха от непознати за мен източници, всички описани като „дарения“.

Сърцето ми беше в гърлото. Според мен, Дани беше замесен в нещо много опасно. Все пак, аз не можах да повярвам. Трябваше да разбера повече. И така, реших да го проследя.

Една вечер го последвах и видях как влиза в стара, полусрутена сграда. Изчаках и видях хора, с които той се срещна – хора, които не бих искала да срещам на тъмно място. Беше ме страх. Не се прибрах веднага, исках просто да се разходя на чист въздух за да се успокоя.

Реших, когато Дани се върна у дома, да говоря с него. Но когато влязох вкъщи, открих че цялата къща беше пълна с полиция. Дани беше арестуван, а аз бях в шок.

След няколко дни и след като събрах сили да поговоря с него, Дани ми разказа всичко. Беше замесен в голяма схема за измама. И вече беше твърде късно да се върне назад. Сега той седеше в затвора, а аз бях сама, обградена от богатство, което никога не исках и не можех да използвам.

Все още продължавам да живея в Англия, но съм много нещастна. Съпругът ми Дани ми съсипа живота.