НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистване на фурна без търкане: Целият свят е очарован от простата идея!

Почистване на фурна без търкане: Целият свят е очарован от простата идея!

Почистване на фурна без търкане

Почистване на фурна без търкане е напълно възможно.

По правило фурната трябва да се почиства след всяка употреба, за да не се образуват упорити петна, които се почистват трудно. Но нека си признаем, никой няма време за това, особено след дългото и старателно приготвяне на ястието.

През повечето време хората чакат, докато стане много мръсна фурната, и тогава вземат да я почистят. Тогава обаче всички се сблъскваме с истински проблем, защото премахването на всички петна отнема много повече време.

За щастие има някои трикове и съвети, които могат много да улеснят работата ни. С помощта на този супер трик ще забравите за почистването на фурната, а ви остават само една-две таблетки за миене на съдове, топла вода и кърпа.

Разтворете таблетката за миене на съдове в гореща вода, след което с гъба намажете фурната с получената течност. Опитайте се да го накиснете добре, особено при упорити петна. Ако е необходимо, използвайте друга таблетка за по-гъст разтвор.

След това наредете мокри кърпи, а още по-добре фолио и оставете така поне час или най-добре цяла нощ. След изтичане на времето извадете кърпите от фурната и избършете.

Повечето упорити петна ще бъдат разтворени, така че всичко, което трябва да направите, е да почистите отново с гъба.

Бонус съвет:

За да не ви мирише фурната на химия, когато използвате друг препарат за почистване, сложете в нея купа с вода и резен лимон, след което включете фурната да загрее на максимум. След това го изключете и го оставете да изстине. По този начин фурната ви няма да мирише на химикали, а на свеж аромат на лимон.

С този добър съвет, още днес може да направите почистване на фурна без търкане.

За още такива съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!