НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съвети от опитен градинар: 3 ефективни начина за ускоряване на узряването на...

Съвети от опитен градинар: 3 ефективни начина за ускоряване на узряването на доматите

Разтеж на доматите

Градинарството е изкуство, което изисква старание и привързаност, но наградите си заслужават, особено когато стане дума за отглеждането на доматите – един от най-обичаните и разпространени зеленчуци във всички градини. Мнозина градинари изпитват нетърпение преди момента, в който първите сочни и сладки домати да се появят на клоните.

Тъй като няма по-добър вкус от този на пресните домати, опитните градинари често си задават въпроса: “Как можем да постигнем по-бърз разтеж на доматите, без да намаляваме качеството на плодовете?”

Възможно е да се ускори узряването на доматите по различни начини, включително химически, например, като се използват препарати, съдържащи етилен. Има обаче и по-меки, но не по-малко ефективни начини за ускоряване на зачервяването на доматите!

Разтеж на доматите

Ето 3 начина за по-бърз разтеж на доматите:

Първо, трябва да прищипете растението изправено, 40-45 дни преди очакваната реколта.

Второ, на клонките, които вече са напълно запълнени, трябва да премахнете листата. Това е стрес за растението, което спомага за ускоряване на зачервяването на плодовете.

Трето, трябва значително да намалите поливането. Това е друг хитър метод, който стресира растението и ускорява узряването на плодовете.

Пробвайте тези проверени методи и техники за по-бърз разтеж на доматите и няма да съжалявате!

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!