НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Градински чай под възглавницата и още 3 древни ритуала, които не заслужават...

Градински чай под възглавницата и още 3 древни ритуала, които не заслужават да бъдат забравени

Градински чай под възглавницата

Градинският чай, известен от древността със своите лечебни и пречистващи свойства, често се използва в ритуали за енергийно и духовно пречистване.

Един от най-известните ритуали е да поставите няколко листа градински чай под възглавницата преди сън, за да подобрите качеството на съня и да премахнете негативните енергии, които могат да попречат на почивката.

Тази хилядолетна практика е все още широко разпространена днес в много духовни и популярни традиции по света. Може да се изпълнява и с дафинов лист.

Ритуалът на мъдреца:

Приготвяне: За да започнете ритуала с градински чай под възглавницата, вземете си качествени листа от градински чай. Можете да го намерите в хипермаркети, специализирани магазини или дори онлайн. Уверете се, че е органично и отгледано без използване на пестициди или химикали.

Енергийно почистване: Преди да заспите, създайте атмосфера на спокойствие в спалнята си. Изключете електронните устройства, светлините и шумовете, които могат да нарушат съня. Запалете пръчка сух градински чай и я оставете да гори за няколко минути, след това духайте леко върху пламъка, докато изгасне, оставяйки само тънък стълб дим. Разходете се из леглото си, въртейки димящата салвия, за да прочистите енергията на мястото и да предотвратите негативните енергии.

Подготовка на възглавницата: Вземете няколко листа градински чай и ги поставете под възглавницата или между чаршафите близо до главата на леглото. Този символичен пасаж допринася за релаксираща атмосфера и насърчава спокойния сън.

Медитация: Преди лягане отделете няколко минути за медитация или се съсредоточете върху намеренията си за нощта. Можете да визуализирате защитен щит около вас, отхвърлящ всяка негативна енергия или тревожни мисли. Повтаряйте си положителни и успокояващи фрази като: „Аз съм в безопасност, аз съм защитен и си позволявам спокоен и спокоен сън“.

Денят на благодарността: Когато се събудите сутрин, отделете малко време, за да благодарите на салвията за нейната помощ за подобряване на качеството на съня и отблъскване на нежеланите енергии. Можете също така да изразите благодарност за новия ден и за това, че можете да започнете деня с положителна енергия.

Още 3 ритуала с градински чай

Ритуал за почистване на дома

Използвайте връзка изсушен бял градински чай, известен също като „пръчка за петна“, за да почистите дома или работното си място. Безопасно запалете купчината и с кръгови движения разпръснете дима във всяка стая, като фокусирате вниманието върху скритите кътчета и пролуки, където може да се натрупат негативни енергии.

Личен лечебен ритуал

Пригответе релаксираща вана, като добавите няколко листа градински чай към топла вода. Влезте във ваната и се потопете напълно, позволявайки на градинския чай да действа като пречистващ агент както за тялото, така и за духа. Представете си как водата отнема всяка негативност или напрежение, докато се отпускате напълно.

Изчистване на ума

Запалете парче въглен и го поставете в тамян или топлоустойчива купа. Добавете малко листа от градински чай към въглена и оставете дима да изпълни стаята. Докато седите или стоите, фокусирайте вниманието си върху дима и изчистете ума си от объркващи мисли или тревоги. Този ритуал може да ви помогне да намерите яснота и умствен фокус.
Салвията е ценен съюзник за всеки, който иска да подобри умственото, физическото и духовното си здраве.

Важно е обаче да запомните, че ритуалите могат да бъдат персонализирани и адаптирани към вашите вярвания и намерения. Независимо дали сте опитен духовен практик или просто сте любопитни, включването на градински чай във вашите ритуали може да донесе трайни ползи в живота ви.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!