НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо трябва да изхвърляте стари неща? Знаете ли, че има закон на...

Защо трябва да изхвърляте стари неща? Знаете ли, че има закон на изобилието?

Защо трябва да изхвърляте стари неща

Има закон на изобилието – за да дойде новото, трябва да се освободиш от старото. В противен случай Вселената (Боже, ако щете) няма да види ново място, за да ви го “изпрати”.

В Китай имат поговорка: “Ако старото не си отива, новото не идва”.

Старите неща (боклук, неизползвани с години) пречат на потока на жизнената енергия и следователно не може да се говори за промени в живота или нови неща.

Още един извод: когато носим нещо старо, или се напръскаме с парфюм, който не сме използвали отдавна, или слушаме музика от миналото – това буквално ни връща в миналото.

Това е елементарно НЛП (невро-лингвистично програмиране) – всичко е т.нар емоционални
“котви”.

Някои спомени са свързани със стари неща (парфюми, дрехи, накратко всичко) и те автоматично изплуват при контакт с котвата.

Въпросът е, че се появяват не само емоциите, но и старите мисли. А това е много опасно, защото мислите, както знаем, оформят живота. Така оформяме живота със стари мисли и не получаваме това, което искаме.

Когато държим стари неща с мисълта „Ами ако нямаме пари да си купим нови и никога повече няма да имаме нещо подобно?“, ние резонираме с манталитета на бедните и обедняваме.

Ако спокойно изхвърлим ненужните вещи с мисълта „Ще купя друго или Вселената ще ми даде нещо по-добро“, ние резонираме с манталитета на богатите и получаваме богатство.

Всеки от нас има куп всякакви неща, които могат да бъдат изхвърлени или раздадени на бедните (но преди това всичко трябва да бъде изпрано и приведено в добро състояние, за да не остава енергията ви върху това нещо).

Например това, което не сте използвали от две години или просто ви е било жал да го изхвърлите. Сега е подходящият момент за почистване. Опитайте! И забележете как се чувствате. Ще усетите разликата много бързо, хубавите неща ще дойдат в живота ви!

Да, има закон на изобилието и вие сами ще го разберете!

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!