НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 3 сериозни причини, които ще ви накарат да спрете да използвате мобилния...

3 сериозни причини, които ще ви накарат да спрете да използвате мобилния си телефон преди лягане

Мобилен телефон преди заспиване

Несъмнено за по-голямата част от хората използването на мобилен телефон преди заспиване е доста обичайно, независимо дали става въпрос за преглед на последните новини за случващото се по света, чат с приятели, гледане на снимки или видеоклипове и т.н.

За съжаление, този лош навик постепенно влошава здравето на очите ни, нещо, което в крайна сметка ще се отрази сериозно на зрението ни.

След това в тази статия ще ви покажем 3-те основни причини, поради които вече не трябва да използвате мобилния си телефон преди сън.

Какво трябва да знаете за използването на мобилен телефон преди заспиване:

Повишен риск от рак
Мелотонинът е мощен антиоксидант и естествено оръжие на тялото срещу рак, особено срещу рак на гърдата и простатата, това е така, защото мелотонинът се потиска от светлината, генерирана от мобилния телефон.

Загуба на сън
Мелотонинът също така помага за регулиране на цикъла на съня, така че ако човек страда от сън, това ще накара цикъла на съня да причини много здравословни проблеми като наддаване на тегло, депресия, забравяне, стареене на кожата и други.

Увреждане на очите
Излагането на светлина, генерирана от мобилни телефони, причинява увреждане на ретината, което води до загуба на централно зрение, което донякъде прилича на катаракта.

Светлината, излъчвана от мобилния телефон, е синя светлина, която е част от пълния светлинен спектър, така че ние сме постоянно изложени на тази светлина чрез слънцето.

Въпреки това, излагането на светлината, излъчвана от мобилни телефони, таблети и други LED екрани точно преди лягане, значително ще увреди зрението ви.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!