НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Пълен списък на здравословните проблеми, които може да решите с активен въглен

Пълен списък на здравословните проблеми, които може да решите с активен въглен

активен въглен

Доказано е, че редовната употреба на активен въглен премахва токсините и плаката от тялото, които увреждат органите.

Активният въглен може едновременно да реши няколко здравословни проблема. От тази статия ще разберете какво може да направи.

Средство против газове и подут корем

Ако страдате от газове или болезнено подуване, активният въглен ще ви помогне! Изследванията показват, че приемането на активен въглен преди хранене значително намалява количеството газове в червата.

Намаляване нивата на холестерола

Високият холестерол удвоява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Едно проучване показва, че при хора, които са приемали 8 грама активен въглен три пъти на ден в продължение на един месец, е имало 41% спад на „лошия“ LDL холестерол и 8% увеличение на „добрия“ HDL холестерол! И всичко това без прием на статини и техните странични ефекти!

Поддържане на здравето на бъбреците

Всеки ден вашите бъбреци почистват около 115-140 литра кръв, произвеждайки 1-2 литра урина, която се състои от отпадъци и излишна течност. Заедно с черния дроб, бъбреците са най-съвършената естествена система за пречистване. Но консумацията на захар, сол, животински протеини, мазнини и консерванти може да доведе до бъбречно заболяване и недостатъчност.

Активният въглен абсорбира уреята и други уринарни токсини и помага за поддържане здравето на бъбреците.

Бързо лечение на хранително отравяне

Хранителното отравяне е много разпространено – само в САЩ годишно се регистрират 48 милиона случая! Един от начините да се спасите от повръщането, диарията, стомашните болки, които неминуемо съпътстват тежкото отравяне, е да вземете активен въглен още при първите симптоми.

Активният въглен се препоръчва при отравяне, защото бързо неутрализира токсините.

Тайната на меката кожа

Мръсотията и маслото запушват порите на лицето ви и ви карат да изглеждате по-стари, а много почистващи препарати за лице съдържат вредни химикали.

Активният въглен като магнит издърпва замърсяванията и омазняването от порите, оставяйки кожата чиста и мека!

Буйна коса

Същите токсини, мръсотия и масло, които замърсяват кожата, също развалят косата, придавайки й неприятен и мазен вид. Активният въглен почиства космените фоликули, правейки ги блестящи и копринени!

И за разлика от шампоаните, които са направени от вредни за околната среда химикали, активният въглен е 100% натурален, екологично чист агент.

Избелване на зъбите

Искате ли да имате холивудска усмивка, без скъпи процедури за избелване на зъбите? Достатъчно е да миете зъбите си 2-3 пъти седмично с четка, поръсена с активен въглен!

Активният въглен почиства зъбния емайл и абсорбира микроскопичните частици, които образуват плаката.

Приятен дъх

Страдате ли от лош дъх? Активният въглен идва на помощ! Той е не само ефективен освежител на дъха, но и нормализира киселинно-алкалния баланс в устната кухина, което предпазва зъбите и венците от бактерии и болести.

Измийте зъбите си с активен въглен (не се притеснявайте, няма вкус) и не се отчайвайте от черния цвят – измива се без следа!

Предотвратяване на преждевременното стареене

Активният въглен подмладява и не само защото подмладява кожата, дарява с буйна коса и сияйна усмивка. Доказано е, че редовната употреба на активен въглен премахва токсините и плаката от тялото, които увреждат органите, разрушават клетките и ускоряват стареенето на тялото.

Предотвратяване на махмурлук

Много ли пихте вчера? Вероятно ви е познато усещането за махмурлук на следващия ден. Но има чудесен начин да избегнете главоболието, гаденето и общата слабост на махмурлука: преди да пиете, вземете активен въглен! Въпреки че не абсорбира алкохол, той върши чудесна работа за свързване и премахване на много странични продукти от ферментацията – което означава, че сутрин ще се събудите бодри и енергизирани!

Почистване на храносмилателната система

Пестициди в зеленчуците и плодовете, хормони на растежа в месото, химикали в питейната вода – живеем в изключително токсични условия. Всичко това се натрупва в храносмилателната система, води до възпаления и ни изтощава. За да сме здрави и да се чувстваме добре, трябва редовно да почистваме храносмилателната система с активен въглен.