НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Поставете гъба за съдове в отделението на пералнята: това е ефективното решение...

Поставете гъба за съдове в отделението на пералнята: това е ефективното решение на често срещан проблем

чекмеджето на пералнята

С течение на времето плесента може да се натрупа в чекмеджето за перилен препарат на вашата перална машина. Това не е изненадващо предвид основната функция на устройството, то е идеална среда за образуване на следи от влага. Споделяме с вас как можете да използвате гъбата за съдове, за да се сбогувате с мухъла в чекмеджето на пералнята.

Пералнята е един от най-заразените с мухъл уреди. Възможни са остатъци от влага и препарат. Добавете към това изпарението на водата и получаваме всички елементи, които правят пералнята място, което благоприятства развитието на мухъл. За щастие, имате на разположение няколко естествени и екологични решения за противодействие на този проблем.

Как да премахнете мухъл от чекмеджето на пералнята с гъба?

Тъй като чекмеджето на пералнята остава една от най-засегнатите части, ето как можете да използвате гъбата за съдове, за да премахнете ефективно мухъла.

Като типичен дезинфектант, почистващ препарат и препарат за отстраняване на петна, оцетът е предпочитана универсална съставка, чиито почистващи качества са го превърнали в задължителен продукт за домашна грижа. За да го използвате срещу мухъл в чекмеджето на вашата перална машина, накиснете гъба в разтвор от бял оцет и гореща вода и я поставете в чекмеджето, където е мухълът. Внимателно натиснете гъбата. Оставете за няколко минути и след това избършете със същата гъба, за да премахнете мръсотията.

Почистете чекмеджето на пералнята с лимонов сок

Същият метод с оцет може да се използва и с лимонов сок, тъй като този цитрус е чудесен съюзник срещу мухъла. За да го използвате, накиснете гъба в разтвор от чаша лимонов сок и две супени лъжици вода, след което я поставете върху засегнатата област. Оставете за няколко минути, докато лимонът разтвори петната от мухъл, след което избършете със същата гъба, за да ги премахнете напълно.

Почистете чекмеджето на пералнята с лимонена киселина

Ако откриете и отлагания от котлен камък, можете да се върнете към лимонената киселина, която работи изненадващо добре срещу тези упорити замърсявания. Първо разтворете 150 г в 1 литър вода, след това накиснете гъба в разтвора, преди да я поставите в отделението за перилен препарат. Няколко минути по-късно петната ще изчезнат.

Почистете чекмеджето на пералнята с марсилски сапун

Друго решение против мухъл е използването на марсилски сапун, чието мощно действие е идеално за този тип проблеми. Разтопете парчета сапун на водна баня, след което изсипете течността върху гъбата, която поставяте върху засегнатата зона. Оставете продукта да действа няколко минути, преди да го избършете.

Почистете чекмеджето на пералнята с водороден пероксид

Водородният пероксид може да се използва и за борба с мухъла, но неговият почистващ потенциал се пренебрегва. И с основателна причина неговите дезинфектиращи и разтварящи петна свойства го правят един от продуктите, които определено трябва да бъдат включени във вашите почистващи консумативи. Накиснете гъба във вода, след това напоете грапавата й страна с обилно количество водороден пероксид, след което поставете гъбата върху заразената с мухъл зона, както при разтворите по-горе. Оставете да подейства около 20 минути, преди да изтъркате, за да отстраните остатъците от препарат и мръсотията.

Как да предотвратим появата на мухъл в пералнята?

За да се избегне образуването на мухъл в пералнята, трябва да се вземат различни мерки.

Най-добре е да избягвате омекотителя или поне да го използвате умерено. Най-добре е да го замените с дестилиран бял оцет, който да налеете в дозатора за омекотител, за да премахнете остатъците от перилен препарат и да осигурите функцията на омекотител.

Не използвайте твърде много препарат.

Ако имате пералня с предно зареждане, оставяйте вратата отворена след всяко пране за по-добра вентилация.

Разбира се, тези решения не изключват необходимостта от редовно почистване на пералнята.

Мухълът в чекмеджето за перилен препарат, ви кара да не искате да използвате пералнята. За да избегнете тези неудобства, е важно да поддържате мястото чисто.

За още съвети, последвайте ни и харесайте страницата ни във Фейсбук!